24.11.22

ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟΥ ΕΜΜΟΝΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ.... Επιστρέφουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί!!!

Ανοίγει ο δρόμος να επανέλθουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στα νοσοκομεία μετά την απόφαση που πήρε το ΣτΕ κρίνοντας αντισυνταγματική την παράταση υποχρεωτικού

εμβολιασμού ως το τέλος του χρόνου. Το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει πως έχουν περάσει 8 μήνες και το εν λόγω μέτρο όφειλε να επαναξιολογηθεί.Το Ανώτατο Δικαστήριο στο οποίο είχε προσφύγει η ΠΟΕΔΗΝ έκρινε, ότι η εν λόγω ρύθμιση για παράταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των υγειονομικών ως το τέλος του χρόνου (31.12.2022) είναι αντισυνταγματική, διότι οι αρμόδιες υπηρεσίες όφειλαν να έχουν, ως ορίζεται, επαναξιολογήσει την αναγκαιότητα του μέτρου.

Ειδικότερα η επταμελής σύνθεσης του Γ΄ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με την υπ΄ αριθμ. 2332/2022 (πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Τσιμέκας και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Βασίλης Ανδρουλάκης), έκρινε ότι η διάταξη με την οποία παρατάθηκε η ισχύς της επαναξιολογήσεως της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των εργαζομένων στις δομές υγείας μέχρι τις 31-12-2022, είναι αντίθετη προς την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.

Παράλληλα, οι σύμβουλοι Επικρατείας ακύρωσαν την υπουργική απόφαση που καθόριζε τη διαδικασίας πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 50 ν. 4825/2021.


συνέχεια εδώ:  ΕΡΤ