17.11.22

ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ της Κατερίνης....επιστροφή στο 1999. Παπανικολάου, Αμοιρίδης, Μίκης Θεοδωράκης.ΦΩΤΟ

 

ΕΤΟΣ 1999 ! Ένθερμη χειραψία  του γνωστού δικηγόρου Νίκου Παπανικολάου με τον αείμνηστο Μίκη Θεοδωράκη, υπό το βλέμμα

και το χαμόγελο του τότε δημάρχου Κατερίνης, Γιάννη Αμοιρίδη...

Ο λόγος που θεωρώ τη φωτογραφία μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις του ανθρώπου είναι ότι αποτυπώνει τις στιγμές ανεξίτηλα, είτε είναι προσωπικές, είτε ιστορικές, από την πορεία  του ανθρώπου στο κοινωνικό γίγνεσθαι, με τις δράσεις και τις συμπεριφορές του, αλλά και τις προσωπικές του στιγμές, ενώ θυμίζει στους μεγαλύτερους και μαθαίνει στους νεώτερους τη δημόσια ιστορία της πόλης, για ανθρώπους που συμμετείχαν ενεργά στα κοινά, αφήνοντας τα ίχνη τους στην εξέλιξη και τη διαμόρφωση του αστικού τοπίου μέσα στο οποίο  βιώνουμε το σήμερα και χτίζουμε το αύριο...

Η Κατερίνη πόλη σύγχρονη, ελεύθερη από το 1912, μόλις 110 χρόνια, δεν έχει να επιδείξει πολλά και σημαντικά κτίρια, μνημεία, μιας άλλης εποχής. 

Καταγράφει όμως την ανάπτυξη, την εξέλιξη και την πορεία στο μέλλον, διαμορφώνοντας αυτή την ώρα τις παρακαταθήκες του αύριο. 

Όλο αυτό το υλικό, είναι ότι πολύτιμο έχουμε, για την ιστορία της πόλης. Όλοι, κάπου, για κάτι, με κάποιον, για κάποιον λόγο έχουμε φωτογραφίες που αποτυπώνουν στιγμές. Καλά είναι να τις μοιραζόμαστε και να "γνωρίζουμε"  την πόλη μας, την γειτονιά μας, τους πολίτες της. Του χθες και του σήμερα.



Μπικηρόπουλος Θεοχάρης