12.10.22

Τα ονειρικά γλυπτά της Malgorzata Chodakowska

Tι συμβαίνει όταν το νερό ενώνεται με τον χαλκό υπό την καθοδήγηση μιας καλλιτέχνιδος; Γεννιέται ένα ονειρικό αποτέλεσμα!
Τα γλυπτά-σιντριβάνια της Malgorzata Chodakowska αποτελούν το κατάλληλο παράδειγμα για την ένωση των δύο αυτών στοιχείων. Πρόκειται για έργα που πλημμυρίζουν από ρομαντισμό και παράλληλα, περνούν κοινωνικά μηνύματα που παραπέμπουν στα προβλήματα του σήμερα. Οι φιγούρες της είναι σαν να έχουν έμπνευση από τα παραμύθια. Το νερό ξεπηδά από διάφορα σημεία των γλυπτών, ανάλογα με το concept της δημιουργίας, και χαρίζει στα έργα την απροσδόκητη κίνηση που τα κάνει τόσο ιδιαίτερα. Τα γλυπτά παύουν να είναι στατικά και αποκτούν ζωή. Η Małgorzata Chodakowska, γεννημένη στις 9 Μαΐου 1965, είναι γλύπτρια Πολωνικής καταγωγής. Μετακόμισε στη Δρέσδη το 1991. 

Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις και έχει κερδίσει αρκετά βραβεία, ανάμεσα στα οποία και το 1ο Βραβείο Γλυπτικής στον Διεθνή Διαγωνισμό Interartia Festival το 2017, ενώ είναι και επίτιμο μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Τέχνης στον Βόλο.
Brunnen, Skulptur, Plastik aus Bronze von Malgorzata Chodakowska




πηγη https://www.mouseiologia-museology.gr