7.10.22

Ρωσία: Εμφανίστηκαν παράξενες φωτεινές στήλες σε πόλεις – Μυστικό όπλο του Πούτιν;

Το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου, κάτοικοι του Μπέλγκοροντ, στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία, ξαφνιάστηκαν όταν είδαν λευκοκίτρινες φωτεινές στήλες (φωτογραφία, επάνω, από το Twitter) να εμφανίζονται στον ουρανό, γράφει η ρωσική ιστοσελίδα life.

Διαδόθηκε σ’ όλο τον κόσμο

Και συνεχίζει: Οι Μοσχοβίτες, καθώς και οι κάτοικοι του Ομσκ και του Μουρμάνσκ, αντιμετώπισαν ένα παρόμοιο φαινόμενο. Οι εικόνες με τις φωτεινές στήλες αναρτήθηκαν γρήγορα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ δημοσιεύτηκαν και από ορισμένα μέσα ενημέρωσης. Και η είδηση γι’ αυτό το φαινόμενο διαδόθηκε σ’ όλο τον κόσμο.

Υπήρξαν πολλές εκδοχές για το τι συνέβη. Πολλοί συνέδεσαν το φαινόμενο με τη δράση κάποιου υπερόπλου ή με αντιαεροπορικούς προβολείς, άλλοι με ατμοσφαιρικά φαινόμενα, ακόμα και με εξωγήινους.

Ορισμένες άλλες ερμηνείες: φως από θερμοκήπια, στάδια, άλλα πολιτικά αντικείμενα, φως από τις εγκαταστάσεις των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων.
Και θρησκευτικά μηνύματα

Θρησκευτικά και μυστικιστικά μηνύματα εμφανίστηκαν σ’ άλλες αναρτήσεις. Ενας από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θυμήθηκε παρόμοιο επεισόδιο, του οποίου έγινε μάρτυρας το 1973 όταν επισκέφθηκε το Buynaksk.

Ενας άλλος επισκέπτης στο θεματικό φόρουμ είπε ότι είδε κάτι παρόμοιο στην Κριμαία τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους. Αλλος συμμετέχων στη συζήτηση ανέφερε ότι το παρατηρεί αυτό κάθε χρόνο στις περιοχές Lipetsk και Voronezh.

Μετεωρολογικό φαινόμενο…

Δύο εκδοχές, τελικά, αξιολογήθηκαν. Σύμφωνα με την πρώτη, πρόκειται για φυσικό φαινόμενο που προκαλεί μια οπτική ψευδαίσθηση, σύμφωνα με τη δεύτερη, το ίχνος του όπλου λέιζερ Peresvet.

Οι μετεωρολόγοι έχουν ήδη εκφράσει την εκδοχή τους: Μερικές φορές κατά τη διάρκεια ψυχρού καιρού εμφανίζονται κάθετες στήλες φωτός που φαίνονται σαν ακτίνες προς τον ουρανό. Αυτές οι παράξενες στήλες ονομάζονται «Light Pillars» και δημιουργούνται από την αντανάκλαση του φωτός σε κρυστάλλους πάγου, εξήγησε ο ειδικός του μετεωρολογικού κέντρου «Phobos» Michael Leus.

Το φως μπορεί να προέλθει από τον Ηλιο (συνήθως σε χαμηλή προς τον ορίζοντα θέση), από τη Σελήνη ή από γήινες πηγές φωτός όπως τα φώτα του δρόμου. Το φαινόμενο εμφανίζεται κυρίως σε πολικές περιοχές.

Λογικό ερώτημα

Η απάντηση στο λογικό ερώτημα γιατί συμβαίνει αυτό καθώς ακόμη δεν έχει έρθει ο χειμώνας, υπάρχει επίσης. Σύμφωνα με μετεωρολογικούς ανιχνευτές, σε ύψος ενός χιλιομέτρου η θερμοκρασία είναι ήδη κάτω από το μηδέν και ο σχηματισμός κρυστάλλων πάγου έρχεται ως φυσική συνέπεια.

Στη Μόσχα και στο Μπέλγκοροντ, το στρώμα σύννεφων διαπερνάται, και ως εκ τούτου οι κάτοικοι αυτών των πόλεων γίνονται μάρτυρες φωτεινών πυλώνων, ενώ σε περιοχές με πιο πυκνό στρώμα νεφών, το φως δεν φτάνει στη Γη. Τα ίδια φαινόμενα παρατηρήθηκαν στο Ομσκ και στο Μούρμανσκ.

Πριν δύο χρόνια, τον Φεβρουάριο του 2020, τα μέσα ενημέρωσης στο Belgorod έγραψαν για φωτεινούς πυλώνες πάνω από την πόλη. Ομως σήμερα, σε σχέση με την επικαιρότητα, το φαινόμενο εμπίπτει σ’ ένα γνωστό πλαίσιο. Στις 4 Οκτωβρίου, αναφέρθηκε ότι στην πόλη Valuiki, της περιφέρειας Belgorod, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, ένα σύστημα αεράμυνας εξερράγη.

Μυστικό όπλο λέιζερ…

Για πρώτη φορά, το συγκρότημα Peresvet έγινε γνωστό τον Μάρτιο του 2018, όταν ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση, μίλησε για ένα νέο όπλο λέιζερ.

«Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Απλώς δεν είναι ακόμα ώρα. Αλλά οι ειδικοί θα καταλάβουν ότι η παρουσία τέτοιων συστημάτων μάχης πολλαπλασιάζει την ικανότητα στην άμυνα της Ρωσίας», τόνισε ο ρώσος πρόεδρος. Την ίδια χρονιά, το σύστημα πήρε τ’ όνομά του από τον ήρωα Peresvet, τον ήρωα της μάχης του Kulikovo (σηματοδότησε το τέλος της μογγολικής κυριαρχίας στη μεσαιωνική Ρωσία).

Οι πληροφορίες για το σύστημα λέιζερ Peresvet εξακολουθούν να είναι σε μεγάλο βαθμό απόρρητες, αλλά κάτι έχει γίνει γνωστό γι’ αυτό. Τον Μάιο του τρέχοντος έτους, ο σημερινός γενικός διευθυντής της Roskosmos, Γιούρι Μπορίσοφ, σημείωσε ότι τα ηλεκτρομαγνητικά όπλα λέιζερ και ευρυζωνικότητας είχαν ήδη γίνει μέρος της πραγματικότητας. Επιπλέον, το Peresvet δεν είναι πλέον καινοτομία, καθώς υπάρχουν πιο ισχυρά συστήματα.




περισσότερα εδώ: https://www.in.gr