22.10.22

Ιταλία: Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση με 24 υπουργούς. Πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας η Μελόνι

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας, υπό την ηγεσία της Τζόρτζια Μελόνι. Η κυβερνητική ομάδα απαρτίζεται από την πρωθυπουργό, 24 υπουργούς και έναν υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ. Συνολικά, 6 υπουργοί είναι γυναίκες, 9 ανήκουν στα Αδέλφια της Ιταλίας, 5 στην Λέγκα, 5 στην Φόρτσα Ιτάλια και 5 είναι τεχνοκράτες.

Πριν από την τελετή ορκωμοσίας, η νέα πρωθυπουργός είχε σύντομη συνομιλία με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα. Στην αίθουσα του ιταλικού προεδρικού μεγάρου ήταν παρόντες και συγγενικά πρόσωπα των μελών της νέας κυβέρνησης. Ανάμεσά τους, ο σύντροφος της Μελόνι, Αντρέα Τζαμπρούνο, δημοσιογράφος του ομίλου Μπερλουσκόνι, με την εξάχρονη κόρη τους Τζινέβρα.

Και ο Ματέο Σαλβίνι μετέβη στο Κυρινάλιο με την σύντροφό του Φραντσέσκα και τα 2 παιδιά του.Όλοι οι υπουργοί ορκίσθηκαν ότι «θα είναι πιστοί στην αβασίλευτη Δημοκρατία, ότι θα σέβονται με αφοσίωση τους νόμους και το Σύνταγμα και ότι θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους, προς το απόλυτο συμφέρον του έθνους», όπως αναφέρει το ΑΠΕ.