24.9.22

ΟΗΕ: Το μήνυμα Μητσοτάκη στους Τούρκους πολίτες

Σε αποδόμηση των ανυπόστατων ισχυρισμών της τουρκικής ηγεσίας -σε όλα τα μέτωπα- προχώρησε, από το βήμα της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ιδιαίτερη σημασία παρουσιάζει, ωστόσο, το γεγονός ότι ο έλληνας πρωθυπουργός απευθύνθηκε από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών για πρώτη φορά και στον τουρκικό λαό, εκπέμποντας μηνύματα πως η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία και ότι «δεν είμαστε εχθροί, είμαστε γείτονες».Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η πλειοψηφία στις δύο χώρες δεν θέλει πολιτική σύγκρουση και εχθρότητα, σε αντίθεση με τον τούρκο πρόεδρο ο οποίος απευθύνεται συχνά προς τον ελληνικό λαό είτε με εμπρηστικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είτε με προκλητικές δηλώσεις σε συγκεντρώσεις οπαδών του.

Ο έλληνας πρωθυπουργός, έκανε και σχετική ανάρτηση στην τουρκική γλώσσα.

«Με αυτό το μήνυμα των Ηνωμένων Εθνών, θα ήθελα να απευθυνθώ όχι μόνο στους Τούρκους ηγέτες αλλά και στον τουρκικό λαό: η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία. Δεν είμαστε ο εχθρός. Είμαστε γείτονες και δίνουμε μεγάλη σημασία στις μεταξύ μας φιλικές σχέσεις. Γνωρίζω ότι η συντριπτική πλειονότητα στις δύο χώρες μας δεν επιθυμεί πολιτική σύγκρουση και εχθρότητα. Ας προχωρήσουμε, λοιπόν, σε ένα πνεύμα συνεργασίας και φιλίας, με αμοιβαίο σεβασμό και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο» ανέφερε, σε μήνυμά του, στο Twitter.

ΠΗΓΗ, περισσότερα εδώ: https://www.in.gr