25.9.22

ΤΑ «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ-ΦΩΤΟ

Η επίσκεψη του διοικητικού συμβουλίου των «ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΕΝ ΔΙΩ», του φορέα υλοποίησης της Διεθνούς Νεανικής Συνάντησης Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού, στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας που εδρεύει στη Λάρισα, δεν είχε μόνο εθιμοτυπικό χαρακτήρα. Είχε τη διάθεση των ανθρώπων της Πιερίας να εκφράσουν από καρδιάς στο πρόσωπο του Αρχηγού της Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτεράρχου, Γεωργίου Φασούλα, τις ειλικρινείς ευχαριστίες για την πολυετή συνεισφορά του ιπτάμενου κλάδου των Ενόπλων μας Δυνάμεων στην επιτυχή τέλεση των εκδηλώσεων των «ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΕΝ ΔΙΩ».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022, στην έδρα του Αρχηγείου, κατά την οποία ο πρόεδρος του πολιτιστικού θεσμού του Νομού Πιερίας, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Δρ Αθανάσιος Μπίντας πέρα των ευχαριστιών, ανέπτυξε στον κ. Φασούλα το περίγραμμα των «ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΕΝ ΔΙΩ», τη δυνατότητα που παρέχουν για τη γνώση και παίδευση των νέων στα απαράμιλλα αριστουργήματα των αρχαίων δραματουργών, στο διδακτικό χαρακτήρα της όλης δράσης και στην αναγνώριση και ένθερμη αποδοχή της πρωτοβουλίας από σχολικές μονάδες της χώρας μας και του εξωτερικού.
Στάθηκε στη συμβολή των στελεχών και των σμηνιτών του ΚΕΔΑ (Κέντρο Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας) που εδρεύει στη Σκοτίνα Πιερίας και το οποίο φιλοξενεί δωρεάν τις αντιπροσωπείες των εκπαιδευτηρίων που συμμετέχουν επί μια δεκαετία στα δρώμενα της Διεθνούς Νεανικής Συνάντησης.
Ολοκληρώνοντας ο κ. Μπίντας, τόνισε: «Παρακαλώ κύριε Αρχηγέ να διαβιβάσετε προσωπικά στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο την ευαρέσκεια μας για την υποστήριξη του στις πρωτοβουλίες μας. Την ευγνωμοσύνη μας παρακαλώ να δεχθείτε και εσείς. Σας παρακαλώ επίσης να εκφράσετε τις ευχαριστίες μας στον Διοικητή του Κ.Ε.Δ.Α. Σκοτίνας, Σμήναρχο, Γεώργιο Σταφυλίδη, καθώς στους αξιωματικούς και σμηνίτες του Α.Τ.Α. και του Κ.Ε.Δ.Α.
Σας απονέμω με αγάπη και σεβασμό το εμβληματικό σύμβολο των «ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΕΝ ΔΙΩ» που είναι ο «Λίθος Αγυιεύς». Σας ευχαριστώ πολύ εκ μέρους όλων, διοικητικών, συνδιοργανωτών και συνεργατών.»
Από την πλευρά του ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος, Γεώργιος Φασούλας, ανταπέδωσε τις ευχαριστίες, επισήμανε τη συμβολή και υποστήριξη της Αεροπορίας σε δράσεις πολιτισμού και μόρφωσης και συνεχάρη τους διοργανωτές για το όλο εγχείρημα, τονίζοντας παράλληλη και την προσωπική διάθεση συνεισφοράς. Τέλος απένειμε στον κ. Μπίντα το έμβλημα του Α.Τ.Α.

 





Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Λαμβάνοντας στη συνέχεια το λόγο η υπεύθυνη διοργάνωσης, εκπαιδευτικός Μυράντα Παππά, ανέφερε: «Μέσω της Διεθνούς Νεανικής Συνάντησης Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού, προσδοκούμε οι μαθητές μας που παρακολουθούν και διδάσκονται από τις παραστάσεις, να γίνουν καλοί θεατές, καλοί ακροατές, καλοί αναγνώστες. Εκτός της φιλοξενίας που μας παρέχετε ως Αεροπορία και σας ευχαριστούμε πολύ, μεγάλο μέρος του κόστους των εκδηλώσεων, το καλύπτουμε από τη στήριξη του μεγάλου μας χορηγού, την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» και από τις σχολικές επιτροπές των Δήμων.
Σας παραδίδω με πολύ σεβασμό και αγάπη τα λευκώματα, «ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ» και «10 ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» που εξέδωσαν οι συνδιοργανωτές μας, η Ιερά Μητρόπολις Κίτρους, Κατερίνης, Πλαταμώνος και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, αντίστοιχα. Εκδόσεις που υλοποιήθηκαν με την προσωπική φροντίδα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας, Γεωργίου και της Αντιπερειάρχη, Σοφίας Μαυρίδου.
Κύριε Αρχηγέ, σας εύχομαι καλή δύναμη στο σημαντικό σας έργο.»

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα από μέρους των «ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΕΝ ΔΙΩ», τα διοικητικά μέλη, Ειρήνη Ζαβρίδου, Αριστείδης Αγγέλου και Αντώνιος Ράλλης καθώς και η Αικατερίνη Μπίντα-Φαργκάνη, πρόεδρος UNESCO Ολύμπου, ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής.