28.7.22

Τις ελκυστικές ψυχές, αυτές να αναζητάς.

Μπορεί και να σου πάρει χρόνια για να τη βρεις αλλά όταν τη βρεις θα ξέρεις πως είναι αυτή. Είναι τόσο δύσκολο να τις εντοπίσεις. Καμουφλάρονται κάτω από χαμηλωμένα βλέμματα, όμορφα χαμόγελα και τεντωμένα αυτιά.
Όμορφο το περιτύλιγμα αλλά σαν το εσωτερικό δεν έχει. Είναι αυτό που πρέπει να φροντίσουμε κι όλο ξεχνάμε. Όταν αρρωσταίνουμε σωματικά, η ψύχη είναι υπεύθυνη. Εκείνη έχει νοσήσει πρώτα και μας έχει κάνει ευάλωτους σε σωματικές ασθένειες. Και καλύτερα δε φταίει η ψυχή αλλά το μυαλό που ωθεί σε μια σταδιακή έκπτωση την ψυχή και κατ`επέκταση η ψυχή το σώμα.

Εκεί μέσα είναι λανθάνουσα η παιδεία σου, εκεί μέσα είναι λανθάνουσα η αγωγή σου. Αυτά είναι οι ομορφιές σου κι εσύ τις λησμονείς. Τις αφήνεις να περνούν από μπροστά σου καθημερινά. Και από την άλλη είναι δύσκολο να τις αφήσεις να σε κατακλύσουν. Γιατί; Γιατί πονάει. Το μονοπάτι της γνώσης είναι επίπονο αλλά σίγουρα αξίζει.

Είναι δύσκολο να σμιλέψεις την ψύχη σου και να την κάνεις ελκυστική. Θεωρείς πως ό,τι σου δόθηκε αυτό ήταν και τέλος; Το profile σου στο Facebook πως το αναβαθμίζεις καθημερινά; Την ψυχή σου γιατί; Γιατί την αφήνεις να σβήνει;

Λογίζεις την ικανότητά σου να μην κλαίει και να μη λυγίζει σε συναισθηματισμούς ως δύναμη. Κι όμως πως θα μάθεις να βιώνεις το καθετί όταν έχεις κλείσει την πόρτα σου σε συναισθήματα; Το λεξιλόγιο φτωχό, τα συναισθήματα ευτελή, οι αξίες σάπιες.
Να ψάξεις για ελκυστικές ψυχές. Είναι δύσκολο να τις βρεις και πιο δύσκολο να τις αφήσεις.

Της Ηλιάνας Φασόλη
Πηγή: klik.gr