18.7.22

Καρέ καρέ ανάβαση στον μυθικό Όλυμπο. Διαδρομή: Πριόνια - Γομαροστάλι-Οροπέδιο- Μύτικας...33 Φωτογραφίες

Φωτογραφίες: Σάρα Ποζίδου
Κείμενο: Θεοχάρης Μπικηρόπουλος

Η ανάβαση στο βουνό των θεών, τον Όλυμπο, είναι μια μοναδική εμπειρία. Όσοι έχουν ανεβεί στον Όλυμπο βιώνουν...μοναδικά αισθήματα. Δεν χρειάζεται να είσαι θεός για να νοιώσεις σα ...μικρός θεός, κατακτώντας τις κορυφές του Ολύμπου, τις ψηλότερες κορυφές της Ελλάδας, αγγίζοντας τον ουρανό και ατενίζοντας ως εκεί που "φτάνει" το μάτι, τον Θερμαϊκό κόλπο που ξανοίγεται μπροστά σου και τις αχτίνες του ήλιου να λαμπυρίζουν τη μέρα, την αντανάκλαση του φεγγαριού, να λαμπυρίζει τη νύχτα.
Ζώντας κάθε στιγμή κάθε ώρα τις αλλαγές της ημέρας, τα στάδια, από την ανατολή ως τη δύση, εισβάλλουν μέσα σου από τις κόρες των ματιών σου, εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς.
Οι εικόνες αυτές χέρι -χέρι με τα συναισθήματα και το δέος, γεμίζουν και ανανεώνουν την ύπαρξή μας. Ξεχνάς την κόπωση, ξεπερνάς τους φόβους και τις δυσκολίες και νιώθεις. Νιώθεις το μεγαλείο της φύσης. Νιώθεις και το μεγαλείο του ανθρώπου φτάνοντας εκεί ψηλά όπου γεννιούνται οι νεφέλες.
Τα έλατα, τα ρόμπολα, τα μονοπάτια, το θυμάρι και η ρίγανη, τα αγριοκάτσικα, οι αετοί και τα γεράκια και ο δροσερός αέρας, μοιάζουν εικόνες θαρρείς απόκοσμες, παραμυθένιες. Είναι όμως αληθινές. Ζωντανές. Τόσο κοντά και τόσο δίπλα μας. Με τι λέξεις, με ποιά λόγια να περιγράψεις αυτά που αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες;
Απολαύστε τη διαδρομή από εκεί που μπορείς να αφήσεις το αυτοκίνητο, τα Πριόνια και "πιάνοντας" το μονοπάτι να σκαρφαλώσεις στην κορυφή: Γομαροστάλι-Οροπέδιο- Μύτικας. Μύτικας: 2918μ.
Στην κορυφή της πατρίδας μας.
Στην κορυφή της Ελλάδας.
Στην κορυφή του κόσμου.
Γιατί εκεί ψηλά, όλη η γη είναι ο κόσμος μας.


Δείτε καρέ -καρέ τη διαδρομή αυτή μέσα από τις φωτογραφίες της Σάρας Ποζίδου.
Και γιατί όχι.
Φέτος ο Όλυμπος σας περιμένει!