23.5.22

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: Τα αποτελέσματα για την Κεντρική Επιτροπή – Ποιοι προηγούνται

Ολοκληρώνεται σταδιακά η διαδικασία συλλογής της σταυροδοσίας για την εκλογή Κεντρικής Επιτροπής στο ΠΑΣΟΚ. Έως τώρα έχουν ενσωματωθεί 3.139 ψηφοδέλτια επί συνόλου 4.449 ψηφισάντων. 
Με βάση την ενσωμάτωση μέχρι τις 13.30 το μεσημέρι, προηγείται ο στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη, Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν θα είναι ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Στη δεύτερη θέση κατατάσσεται ο μέχρι τώρα γραμματέας, Μανώλης Χριστοδουλάκης και τρίτος είναι ο επίσης στενός συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Στέφανος Ξεκαλάκης.
Τη πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν κατά σειρά οι: Κ. Παπαδημητρίου, Μιχάλης Καρχιμάκης, Φίλιππος Σαχινίδης, Σίμος Δανιηλίδης, Σωτήρης Παπαγεωργίου, Παύλος Χρηστίδης και Μιχάλης Τολίκας. Ακολουθούν οι κ.κ. Λυμπερόπουλος, Ρέππας, Πάζιος, Όθωνας, Ψυχογιός, Ζαρπαλάς, Ραυτόπουλους, Λεβέντης, Λώλος και Δρούλιας. Η ενσωμάτωση συνεχίζεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αλλαγές στο καταστατικό βάζουν ανώτατο όριο θητειών για τους βουλευτές, τους ευρωβουλευτές και τους συμμετέχοντες στα κομματικά όργανα.

Οι υποψήφιοι ήταν 464 και οι Σύνεδροι είχαν το δικαίωμα να «σταυρώσουν» έως και 45 στελέχη. Η τελική λίστα με τα 301 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής θα διαμορφωθεί αφού υπολογιστούν οι ποσοστώσεις- για παράδειγμα, σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος ισχύει η εκπροσώπηση κάθε φύλου τουλάχιστον στο 1/3 των εκλεγμένων μελών του και των νέων κάτω των 35 ετών, τουλάχιστον σε ποσοστό 10%.

ΠΗΓΗ: ΕΝΙΚΟΣ