14.5.22

ΕΔΩ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Ο Ακαδημαϊκός κ.Θεόδωρος Παπαγγελής μίλησε για την "Ελληνική γλώσσα και τις πολιτισμικές ταυτότητες-20 ΦΩΤΟ

Ο κ. Θεόδωρος Παπαγγελής, πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, ομότιμος καθηγητής Λατινικής Φιλολογίας του ΑΠΘ, μίλησε στην Κατερίνη σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Εφορεία Τέχνης και λόγου της Εστίας Πιερίδων Μουσών .
Το θέμα "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ και πολιτισμικές ταυτότητες" που ανέπτυξε ο καθηγητής ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον και επιβεβαίωσε τα όσα είπε στο καλωσόρισμα προλογίζοντας τον καθηγητή , ο κ. Ζαρώτης, ότι στα αμφιθέατρα οι φοιτητές, μαγευόταν σε κάθε μάθημά του.

Ο κ. Παπαγγελής με το μεστό λόγο του ταξίδεψε το ακροατήριο από την αρχαιότητα ώς τα σήμερα, με ενδιάμεσους σταθμούς για την ελληνική γλώσσα, την αρχαία Ρώμη, τον Μεσαίωνα, το Βυζάντιο, την Αναγέννηση, το γλωσσικό ζήτημα στην Ελλάδα πριν κατά τη διάρκεια και μετά την απελευθέρωση καθώς και την πολιτισμική διεμβόλιση της γλώσσας μας τις δεκαετίες 1920, 1930 στη Γερμανία και την Ιταλία.
Ολοκληρώνοντας την διάλεξή του  ο κ. Παπαγγελής χειροκροτήθηκε έντονα για όσα  είπε, για όσα μίλησε και όσα κατέθεσε στους Κατερινιώτες, με την προτροπή "να αποκτήσουμε ερωτική σχέση με την Ελληνική γλώσσα που διαθέτει 300.000.000 λήμματα "!