9.5.22

Η τάξη Β2 του 1ου Γυμνασίου Κατερίνης στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης 95,3fm-ΦΩΤΟ

Την εμπειρία του ραδιοφώνου έζησαν οι μαθήτριες και οι μαθητές του τμήματος Β2 του 1ου Γυμνασίου Κατερίνης, το πρωί της Δευτέρας 9 Μαΐου. Συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς Δημήτρη Γραμματικόπουλο και Μαρίνα Κιάλα συμμετείχαν στις ραδιοφωνικές εκπομπές «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» με την Χριστίνα Σιδηροπούλου και «ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ» με τον Κυριάκο Καλπακίδη. Οι μαθητές αποκόμισαν την εμπειρία μιας ζωντανής ραδιοφωνικής εκπομπής, σχολίασαν την επικαιρότητα και μίλησαν για τη συμμετοχή τους στο «Μαθητικό Ραδιόφωνο».

Συγκεκριμένα, το1ο Γυμνάσιο Κατερίνης, συμμετέχει στο πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο «Το 1ο Γυμνάσιο Κατερίνης στο EUROPEAN SCHOOL RADIO-ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ», το οποίο εντάσσεται στη θεματολογία: Μαθητικό Ραδιόφωνο, Γραμματισμός στα Μέσα και στην Πληροφορία. Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές συμμετείχαν με ένα ραδιοφωνικό σποτάκι στο διαγωνισμό του EUROPEAN SCHOOL RADIO ΚΑΝΤΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ 2022 με θέμα “Ταξιδεύοντας…” , όπου έγραψαν το δικό τους σενάριο, το ηχογράφησαν, το μόνταραν και το επένδυσαν μουσικά. Επίσης, οι μαθητές ανεβάζουν μισάωρες μουσικές θεματικές εκπομπές εβδομαδιαία στη σελίδα του EUROPEAN SCHOOL RADIO.





«Ευχόμαστε μέσα από αυτή την καινοτόμα δράση του σχολείου μας να δημιουργήσουμε ένα δημιουργικό προηγούμενο και μία παράδοση για την ενασχόληση των μαθητών μας με τα μέσα και την πληροφορία. Ευχαριστούμε το δημοτικό ραδιόφωνο Κατερίνης για τη φιλοξενία στο στούντιο και την ευκαιρία οι μαθητές μας να συμμετέχουν σε εκπομπές», δήλωσε ο εκπαιδευτικός Δ. Γραμματικόπουλος.