5.1.22

"Οι επιγραφές στην αρχαιολογική επιστήμη είναι αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία". Οι επιγραφές στην Τούμπα Κορινού ΦΩΝΑΖΟΥΝ για τον τάφο της Ολυμπιάδας!

Η διακεκριμένη αρχαιολόγος κ. Λιάνα Σουβαλτζή, Διευθύντρια της Ελληνικής Αποστολής των Ανασκαφών στον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην όαση Σίουα της Αιγύπτου, παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο pierianews.gr για το μέγιστο αρχαιολογικό απόκτημα της Πιερίας.

Ερώτηση: Ο κ. Μπίντας, στην έρευνά του, επικαλείται και κάποιες επιτύμβιες επιγραφές.
Απάντηση: Επαναλαμβάνω πως οι επιγραφές στην αρχαιολογική επιστήμη είναι αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία. Στις επιτύμβιες επιγραφές που βρέθηκαν στην περιοχή, η μία αναφέρει συγκεκριμένα τον τάφο του Νεοπτολέμου που βρίσκεται απέναντι από τον τύμβο της Ολυμπιάδας, όπως προκύπτει και από την έρευνα του καθηγητή κ. Μπίντα.
Δηλαδή : Το μνήμα του Νεοπτόλεμου,
Προσπερνώντας βιαστικά, ξένε
στάσου για να δεις τον Τύμβου
της περίφημης Ολυμπιάδας …


Ερώτηση: Βρισκόμαστε, πιστεύετε, μπροστά σε σημαντική για τον τόπο μας ανακάλυψη;
Απάντηση: Η αποκάλυψη αυτή του Καθηγητή Μπίντα, με τα πολλαπλά επιστημονικά αποδεικτικά στοιχεία, είναι σημαντική για την Πιερία, για την Ελλάδα γενικότερα.
Πρέπει το μνημείο της Ολυμπιάδας και ο τάφος του Νεοπτολέμου να αναδειχθούν για να μπορούν να τα επισκέπτονται όλοι οι Έλληνες και οι φιλίστορες ξένοι.
Αποτελούν ένα ακόμη στοιχείο προστιθέμενης αξίας για τον τόπο αν γίνει σωστή αξιοποίησή τους.
Είναι μια πρόκληση για ανάπτυξη στον τομέα του τουρισμού.



ΑΝΑΡΤΗΣΗ 
ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΧΡΥΣΙΚΟΥ-ΡΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ