2.12.21

Ο Κορονοιός βλάπτει σοβαρά τον ερωτισμό...! "Δεν πρέπει να φασωθούμε κάτω από το γκι...!"

Ακόμη παραμένει άγνωστο σε τι συνθήκες θα περάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα, καθώς η παραλλαγή Όμικρον φαίνεται πως θα καταφέρει να κάνει τον γύρο του κόσμου σε πολύ λιγότερες από 80 ημέρες. Όμως οι Βρετανοί έχουν λάβει ήδη μια πολύ σοβαρή σύσταση για αυτές τις ζεστές μέρες των γιορτών: υπουργός της κυβέρνησής τους, τους συμβούλεψε να μην… φιληθούν κάτω από το γκι.
Για την ακρίβεια, η ακριβής μετάφραση της σύστασης της Τερέζ Κόφι, υπουργού εργασίας και συντάξεων, θα ήταν μάλλον η εξής:
«Όλοι μας πρέπει να προσπαθήσουμε να απολαύσουμε τα Χριστούγεννα που έρχονται. Όμως, αν σας ενδιαφέρει η γνώμη μου, δε νομίζω ότι πρέπει να φασωθούμε και πολύ κάτω από το γκι».
Επιπλέον, μιλώντας στο ITV, πρόσθεσε: «Δεν είναι ανάγκη να κάνετε τέτοια πράγματα. Όμως πιστεύω ότι όλοι μας θα πρέπει να προσπαθήσουμε να απολαύσουμε τα Χριστούγεννα και για αυτό προσπαθούμε τόσο πολύ να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι».
Η Κόφι διευκρίνισε ότι τα φιλιά δεν απαγορεύονται γενικώς, αλλά είναι καλύτερο να αποφεύγονται «με ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε ήδη».

Αργότερα, σχολίασε στο Twitter: 
«Παιδιά, δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη… Μην φιλήσετε ανθρώπους που δεν γνωρίζετε… η κυβέρνηση εργάζεται εξαιρετικά σκληρά, μαζί με το εθνικό σύστημα υγείας και τον στρατό των εμβολίων για να χορηγήσει αναμνηστικές δόσεις, ώστε όλοι μας να γιορτάσουμε κανονικά τα Χριστούγεννα».

Πάντως, ήδη μέλη της επιτροπής εμβολιασμού της χώρας έχουν δηλώσει ότι ενδεχομένως να χρειαστούν επιπλέον περιοριστικά μέτρα για να αποτραπεί η εξάπλωση της Όμικρον, εκφράζοντας και την αισιοδοξία τους ότι η Βρετανία θα καταφέρει πράγματι να χαρεί περισσότερο τις φετινές γιορτές.

Από την πλευρά του, ο υπουργός υγείας, Σατζίντ Τζαβίντ, δήλωσε ότι οι πολίτες θα πρέπει να συνεχίσουν να ακολουθούν τις οδηγίες της κυβέρνησης και να μην δίνουν σημασία στις προειδοποιήσεις ορισμένων αξιωματούχων υγείας για τους κινδύνους της κοινωνικοποίησης.

Η Βρετανία έχει επαναφέρει αυστηρότερους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και έχει καταστήσει εκ νέου υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στο εσωτερικό των καταστημάτων και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Ο καθηγητής Ρόμπερτ Γουέστ, της Επιστημονικής Ομάδας Ενημέρωσης για τις Συμπεριφορές στην Πανδημία, παρότρυνε τους πολίτες να κάνουν «ευέλικτα» σχέδια για την εορταστική περίοδο, αναφέροντας στο Sky News ότι ο ίδιος δεν είχε σκοπό να οργανώσει «συναθροίσεις, αν δεν πρόκειται για ένα σχέδιο που μπορεί να αλλάξει».

Με πληροφορίες από Guardian