26.12.21

ΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Ο ΕΦΗΜΕΡΕΎΩΝ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΡΗΣ...!

25 Δεκέμβρη 2021 , από τις 8 το πρωί , εφημερία στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου Κατερίνης .Μπαίνω στην κλινική . Παρατηρώ ότι δεν υπάρχει ούτε ένα κρεβάτι αδειανό . Πανικός ! Από αυτούς που θα εξεταστούν κάποιοι θα χρειαστούν νοσηλεία ! Που θα ξαπλώσουν ;
Η ροή των ασθενών ασταμάτητη . Μήπως μπορούμε κάποιους να τους βάλουμε να φιλοξενηθούν στη χειρουργική κλινική προσωρινά ! Αδύνατο . Ατυχήματα και χειρουργική παθολογία γεμίζουν και κει τις κλίνες ! Ψάχνουν και από κει για
 άδεια κρεβάτια !
Δεν υπάρχει μόνο ο κορονοιός που γεμίζει τα κρεβάτια στα νοσοκομεία , υπάρχουν και οι πολιτικοί που κάνουν τα πάντα για να επιδεινώνονται τα προβλήματα στην υγεία . Στον προϋπολογισμό που ψήφισαν μείωσαν τα λεφτά για την υγεία , δεν λύνουν το πρόβλημα της μείωσης του προσωπικού ( στην παθολογική κλινική έπρεπε να δούλευαν 8 γιατροί και τώρα υπάρχουν μόνο 2 ) , δεν σκέφτονται να ενισχύσουν την σχεδόν ανύπαρκτη πρωτοβάθμια υγεία , αλλά προσπαθούν να την κάνουν πραγματικά ανύπαρκτη .
Οι γιατροί (που τους έχουν ρημάξει τη ζωή με τις υεπερεφημερεύσεις ) που δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με την οικογένειά τους , εδώ και χρόνια πια , κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σταθούν δίπλα στον ασθενή . Η πολιτεία τους πληρώνει την εφημερία και στο τέλος έρχεται η εφορία και τους παίρνει πίσω τα μισά !
Δεν είναι μόνο ο κορονοϊός , υπάρχουν και άλλες ασθένειες και το σύστημα υγείας είναι σχεδόν γκρεμισμένο !
Όσο θα προσκυνούμε τους μεσσίες που μας κυβερνούν ( νυν και πρώην μεσσίες ) δυστυχώς η κατάσταση θα πηγαίνει από το κακά στο χειρότερο !

* Ανάρτηση στο προφίλ στο facebook 
 https://www.facebook.com/ksaris