30.11.21

«Νους υγιής εν σώματι υγιεί»! ΝΑΤΣΙΑΒΑΣ -ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ: Πολιτισμός και αθλητισμός πάνε μαζί...

Μια συνάντηση που τα είχε όλα και κυρίως Αθλητισμό, πολιτισμό και επικαιρότητα! Ο Πρόεδρος του Πιερικού κ. Σταύρος Νατσιάβας και ο συγγραφέας Θεοχάρης Μπικηρόπουλος, απόλαυσαν τα ευφραντικά "ποτά" τους συζητώντας, τι άλλο, για τον ΠΙΕΡΙΚΟ, το νέο ξεκίνημα που κάνει φέτος, σε σταθερές βάσεις και θεμέλια, για τις εμφανίσεις της ομάδας και τα αποτελέσματα, αλλά και το βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό της διοίκησης.
Ο κ. Νατσιάβας εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ θα πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της SL2 έχοντας στόχο να εδραιωθεί η ομάδα στην κατηγορία μετά την "ταλαιπωρία" δύο σχεδόν δεκαετιών και "καθαρή", χωρίς βαρίδια να χαράξει τη νέα πορεία της στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. 
"Όλη η Πιερία μπορεί να μιλάει για την αναγέννηση της αγαπημένης μας ομάδας, τον ΠΙΕΡΙΚΟ, ομάδα άξια αδειοδοτημένη στη Σούπερ Λίγκα 2, μετά από σκληρές μάχες για το νοικοκύρεμα, χωρίς χρέη, πληρώνει τις υποχρεώσεις της, έχοντας στο πλευρό μας τον δήμαρχο Κατερίνης, Κώστα Κουκοδήμο, τον σωτήρα του ΠΙΕΡΙΚΟΥ. Είμαστε περήφανοι. Τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να φαίνονται".  
"Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ είναι η βιτρίνα της Πιερίας και της Κατερίνης. Αυτό το έχουμε χάσει. Ας είναι τα 60 χρόνια που γιορτάζουμε φέτος από την ίδρυση του ιστορικού συλλόγου μας η αφετηρία ώστε   Κατερίνη -Πιερικός να είναι συνώνυμα τα χρόνια που έρχονται..." σχολίασε ο Θ. Μπικηρόπουλος. 
Για το αν χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα; 
Ο κ. Νατσιάβας δεν άνοιξε τα χαρτιά του, άφησε όμως να εννοηθεί ότι γίνονται ήδη κινήσεις   στην ποδοσφαιρική αγορά, με τη διοίκηση της ομάδας να είναι σε εγρήγορση και να ετοιμάζει εκπλήξεις που θα ανακοινωθούν τον... Ιανουάριο του 2022, αφού η ομάδα -μπορεί πλέον και -θα κάνει μεταγραφές παικτών εκείνη την περίοδο!

Επειδή αθλητισμός και πολιτισμός πάνε μαζί (χρόνια τώρα και οι δύο αρμοδιότητες ήταν κάτω από τη στέγη του ίδιου υπουργείου) αλλά κυρίως ως φάροι ιδεωδών ο πρόεδρος του ΠΙΕΡΙΚΟΥ ενδιαφέρθηκε για θέματα που αφορούν το χώρο του βιβλίου,  καθώς και για την εργογραφία του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου, που είναι ο πολυγραφότερος της νέας γενιάς των λογοτεχνών-συγγραφέων της Πιερίας. 
Ο κ. Νατσιάβας, "ξεφύλλισε" με ενδιαφέρον τα βιβλία, σχολίασε την πολυποίκιλη θεματογραφία τους, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του και δηλώνοντας έμπρακτα τη στήριξή του κάνοντας μάλιστα προτάσεις για τη ...νέα εποχή του βιβλίου, τα e-books και το διαδίκτυο στα οποία η Ελλάδα είναι ακόμη  πίσω!

Αθλητισμός και πολιτισμός πάνε μαζί κατά το «νους υγιής εν σώματι υγιεί» και αυτός ο συνδυασμός εκπέμπει αισιόδοξα μηνύματα, γιατί οι ρίζες και του πολιτισμού και του αθλητισμού, είναι δομικά υλικά της πατρίδας μας, είναι τα θεμέλιά της, ήρθε όμως η στιγμή, οι σύγχρονοι Έλληνες, να πάρουν τη σκυτάλη και να κάνουν το επόμενο βήμα χτίζοντας στο παρόν χωρίς να επαναπαύονται στις δάφνες του παρελθόντος. 
Ο κ. Νατσιάβας  δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του για τα πολιτιστικά δρώμενα καθώς κι ο ίδιος συμμετέχει στην ομάδα ΙΡΙΔΑ της Εστίας Πιερίδων Μουσών!



Αθλητισμός και πολιτισμός πάνε μαζί: ποίηση Χαικού και ποδόσφαιρο!!!