13.9.21

Απολογισμός διετίας δήμου Κατερίνης. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ: επενδύουμε καθημερινά στον πολιτισμό.ΦΩΤΟ

Επενδύουμε καθημερινά στον πολιτισμό. Αναβαθμίζουμε τις πολιτιστικές υποδομές.
Υλοποιήσαμε εκτεταμένες εργασίες ανακατασκευής στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης.

Αναβαθμίσαμε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη με προμήθεια εξοπλισμών, εφαρμογή προγραμμάτων για ηλεκτρονική διεκπεραίωση διακίνησης βιβλίων.

Εντάξαμε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης στο δίκτυο αδελφοποιημένων βιβλιοθηκών Ευρώπης, ενώ αξίζει να επισημανθεί η κατασκευή Δημοτικού Αναγνωστηρίου σε αίθουσα η οποία παρέμενε κλειστή εδώ και 30 χρόνια, η δημιουργία της Βιβλιοθήκης Ελατοχωρίου και της 1ης Μουσικής Δανειστικής Βιβλιοθήκης με 5000 δίσκους βινυλίου, η αναβάθμιση της καθημερινής λειτουργίας της Βιβλιοθήκης Κορινού.



Η κ. Νένα Μειμάρη που «αγκάλιασε» τη δημοτική βιβλιοθήκη της πόλης και ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς της αποφασίσαμε να δώσουμε το όνομα του αείμνηστου Ιγνάτιου Μειμάρη στο αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης μας.

Επίσης, ευχαριστίες στον αντιναύαρχο του Πολεμικού Ναυτικού εν αποστρατεία Σπυρίδωνα Περβαινά για τη δωρεά 2.000 δίσκων βινυλλίου που προστέθηκαν στη συλλογή μας.

Στην Αστική Σχολή, σε ένα κτίριο ταυτισμένο με την ιστορία, τον πολιτισμό και την εκπαιδευτική ζωή της πόλης επικεντρώνουμε το αμέσως προσεχές διάστημα τον σχεδιασμό μας.

Θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης της στέγης, των κουφωμάτων και όλων των υποδομών. Θα δημιουργηθεί δημοτική πινακοθήκη, που θα φιλοξενήσει 160 έργα ντόπιων κ.α. δημιουργών. Επίσης, προγραμματίζονται παρεμβάσεις περαιτέρω ανάδειξης των έργων της Αίθουσας Γλυπτικής «Ευθυμίου Καλεβρά». Η Χρηματοδότηση των εργασιών είναι ύψους: 50.000 ευρώ από την Περιφερειακή Ενότητα και 100.000 ευρώ από ίδιους πόρους.

Παράλληλα, εξασφαλίσαμε επιχορήγηση ύψους 25.000 ευρώ από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη δημιουργία σε αίθουσα της Αστικής Σχολής Διαδραστικού Μουσείου με θέμα: «ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ».

Δημιουργήσαμε - μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού - νέους θεσμούς όπως το «πολιτιστικό καλοκαίρι», όπου δώσαμε βήμα έκφρασης στο ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό, ενώ σε συνεργασία με την κινηματογραφική λέσχη Κατερίνης διοργανώσαμε με μεγάλη επιτυχία και αποδοχή το «ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ - ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ Τ’ ΑΣΤΕΡΙΑ».

Στηρίξαμε έμπρακτα, οικονομικά και με κάθε θεμιτό μέσο κορυφαίους πολιτιστικούς θεσμούς όπως το Φεστιβάλ Ολύμπου, καθώς και όσες θεσμοθετημένες εκδηλώσεις τοπικών συλλόγων πραγματοποιήθηκαν αυτή τη διετία και αιτήθηκαν τη συνδρομή μας.



ΩΔΕΙΟ

Δημιουργήσαμε νέα τμήματα φοίτησης, στο Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης

Επιπλέον, ξεκίνησαν οι διαδικασίες ένταξης του Δημοτικού Ωδείου σε προγράμματα ERASMUS.

Έγινε μέλος της οικογένειας του Δήμου Κατερίνης, επιτέλους, η Πολυτονική ορχήστρα και λειτουργεί σε χώρο που της παραχωρήθηκε στο δημοτικό κτίριο του συνεδριακού κέντρου.

Το Δημοτικό Ραδιόφωνο που αντιμετώπιζε πολλές δυσκολίες ξεκίνησε δυναμικά τη νέα του διαδρομή πριν από έναν περίπου χρόνο. Τεράστια τεχνικά προβλήματα επιλύθηκαν. Αγοράστηκε νέα κεραία, εξοπλισμός απαραίτητος για την λειτουργία του. Μέσα στην πανδημία πρόσφερε ένα εξαιρετικό ενημερωτικό πρόγραμμα με οδηγίες, ανακοινώσεις και πληροφορίες σε δημότες.