16.9.21

Έφυγε από τη ζωή ο Πέτρος Νικολαίδης γνωστός ως «Ναυαγός». Η ανάρτηση του γιου του Μανώλη. Η επιθυμία του. 8 φωτογραφίες.

Θλίψη προκαλεί στην τοπική κοινωνία της Κατερίνης και ευρύτερα της Πιερίας η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Πέτρου Νικολαΐδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ήταν σε όλους γνωστός ως ο Πέτρος ο «ναυαγός»,
καθώς ως υποπλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού ναυάγησε στον Ινδικό Ωκεανό και χρειάστηκε να παλέψει με τα κύματα μέχρι τη διάσωσή του.
Άνθρωπος έξυπνος, δραστήριος, πολυπράγμων, στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα κοινά, την τοπική αυτοδιοίκηση,  "ψυχή" της παρέας, αγωνιστής σε κάθε δραστηριότητα όπως και στη ζωή του, διατηρούσε ξενοδοχειακή μονάδα ενώ διετέλεσε και πρόεδρος της κοινότητας Νεοκαισάριας.
Όσοι τον γνώριζαν μιλούσαν για έναν άνθρωπο "κιμπάρη". Το θάνατό του ανακοίνωσε ο γιος του Μανώλης Νικολαίδης με την παρακάτω ανάρτησή του:
"Καλό ταξίδι πατέρα τα λέμε εκεί ψηλά.... ΑΘΑΝΑΤΟΣ... Μέχρι και την τελευταία σου πνοή το πάλεψες για άλλη μια φορά σαν ΛΙΟΝΤΆΡΙ και το κεφάλι κοιτούσε πάντα ψηλά..."




Με τον αείμνηστο "Ναυαγό" το OlymposVoice.blogspot.com επικοινωνούσε συχνά τα τελευταία χρόνια καθώς εκκρεμούσε συνέντευξη, λόγω των καραντίνων και τελευταία της περιπέτειας με την υγεία του. Ήταν επιθυμία του, η περιπέτειά του με τα κύματα να γίνει βιβλίο από τον Θεοχάρη Μπικηρόπουλο, συγκινημένος από ένα σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο Ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΗ ΓΟΡΓΟΝΑ...

Τα θερμότατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του.