27.8.21

Χιλιάδες κενές θέσεις – Ποια τμήματα ερημώνουν. Εκτός ΑΕΙ 40.229 μαθητές.

Χιλιάδες κενές θέσεις στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, εκτόξευση των βάσεων σε τμήμα χαμηλής και μεσαίας ζήτησης, αλλά και άνοδο ακόμη και στις περιζήτητες σχολές των ΑΕΙ που προσφέρουν επαγγελματικές προοπτικές, ανέδειξαν τα αποτελέσματα με τις βάσεις εισαγωγής που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Η θεσμοθέτηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής η οποία εφαρμόστηκε στις φετινές πανελλαδικές, άφησε όπως ήταν αναμενόμενο εκτός ΑΕΙ χιλιάδες υποψηφίους από τα ΑΕΙ όλης της χώρας.

Συνολικά από έδειξε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, από τους 103.468 υποψηφίους εισήχθησαν 63.239, δηλαδή όσοι έμειναν εκτός ΑΕΙ ανέρχονται σε 40.229.

Μπορεί χιλιάδες υποψήφιοι να εξασφάλισαν την εισαγωγή τους στα τμήματα της αρεσκείας τους, ωστόσο χιλιάδες άλλοι βρήκαν κλειστές τις πόρτες των ΑΕΙ, λόγω και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που εισήχθη φέτος.

Η εικόνα με τις κενές θέσεις σε κάποια τμήματα είναι αποκαρδιωτική. Τα πιο τρανταχτά παραδείγματα, αφορούν τα τμήματα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος (Δράμα) καθώς και Αρχιτεκτόνων Μηχανικών(Ξάνθη) καθώς σε αυτά δεν υπάρχει κανένας εισακτέος!

Στη σχολή Θεολογίας Θεσσαλονίκης καταγράφονται 132 κενές θέσεις, στο τμήμα Εκπαιδευτικών Πολιτικών Μηχανικών 98 , Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής Αθήνα 95, ενώ στο τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσική Περιβάλλοντος (Καρπενήσι) εισήχθη 1 από όσους το είχαν επιλέξει στο μηχανογραφικό δελτίο.

Πληροφορίες από : https://www.in.gr