15.7.21

Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για την υποχρεωτικότητα - Δεν θα συνδέεται με απολύσεις

Στην επιδημιολογική κατάσταση και τους εμβολιασμούς αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Αφού σημείωσε ότι καταγράφεται σημαντική αύξηση νέων κρουσμάτων τόνισε ότι φέτος οι δυνατότητες άμυνας είναι εντελώς διαφορετικές.
Αναφερόμενη στους εμβολιασμούς σημείωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει 9.480.000 εμβολιασμοί. «Πάνω από 5.330.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει έστω μια δόση και περισσότεροι από 4.430.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 28 Ιουνίου μέχρι χθες, 590.000 πολίτες έκλεισαν το ραντεβού της πρώτης δόσης. Το 1 στα 3 από αυτά κλείστηκε από πολίτες της ηλικίας 18-29 ετών» είπε.

Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για υποχρεωτικότητα

Νομοθετική ρύθμιση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, η οποία δεν θα συνδέει την υποχρεωτικότητα με τις απολύσεις, έρχεται την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, όπως προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Ερωτηθείσα για τις δηλώσεις που έκανε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, για την παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των δημόσιων υπαλλήλων που αρνούνται να εμβολιαστούν, η κα Πελώνη σημείωσε ότι «ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στο ισχύον πλαίσιο για τους δημοσίους υπαλλήλους και η υποχρεωτικότητα που ανακοινώθηκε είναι ένα ειδικό πλαίσιο. Θα έρθει νομοθετικό πλαίσιο που θα ρυθμίζει αυτά τα ζητήματα που δεν θα συνδέει την υποχρεωτικότητα σε καμία περίπτωση με απολύσεις». 
Συμπλήρωσε δε ότι τα ζητήματα που αφορούν στις αναστολές εργασίας στις δημόσιες δομές, θα εξειδικευτούν εν ευθέτω χρόνω, ενώ σε ό,τι αφορά στις ιδιωτικές, ο μη εμβολιασμός σημαίνει αποχή από την εργασία άνευ αποδοχών.

Πληροφορίες από e-nikos