25.7.21

Κανείς δεν αναγνώρισε τον ΤΟΜ ΚΡΟΥΖ στη βόλτα του στον Πλαταμώνα! ΦΩΤΟ

Η είδηση ότι ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ βρέθηκε στον Πλαταμώνα με σκοπό να δει το επιβλητικό Κάστρο και τις ακτές της Πιερίας για "γυρίσματα" σκηνών για την νέα του ταινία, «Επικίνδυνες αποστολές» («Mission: Impossible 7») έκανε εντύπωση, καθώςο Πλαταμώνας μπορεί να είναι ..διάσημος, αλλά δεν είναι η Μύκονος, το νησί της "απόβασης" των αστέρων του κινηματογράφου, του ποδοσφαίρου και του διεθνούς jet set !
 Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί, ότι ο Τομ Κρουζ, πέρασε δίπλα του, στην παραλιακή του Πλαταμώνα, έκανε τη βόλτα του και επέστρεφε στο γιοτ του; 
Θα μπορούσε να το υποψιαστεί κάποιος αν έβλεπε τους άντρες της ασφάλειάς του - "σεκιουριτάδες"- να ακολουθούν διακριτικά πίσω του, αλλά και αυτοί δεν είχαν ταμπέλα επάνω τους να γράφει Security του Τομ Κρουζ!!! Ακόμη και να σε σταματούσε στο δρόμο ο ίδιος ο Τομ Κρουζ και να σου έλεγε:
 "Γεια είμαι ο Τομ...Που έχει τα καλύτερα σουβλάκια;" είναι σίγουρο ότι δεν θα τον αναγνώριζες!
Πως να το φανταστείς! 
Πως να πιστέψεις στα μάτια σου! 
Εξάλλου δεν γράφτηκε κάτι για τον ερχομό του στην Ελλάδα.

Τι δουλειά έχει ο Τομ εκεί ανάμεσα στους ...κοινούς θνητούς στον Πλαταμώνα χωρίς να συνοδεύεται από κάποιον επώνυμο Έλληνα, στα σουβενίρ του "Μίνι Σταρ", στα σουβλάκια του Γιώργου ή του Πειρατή, στα καλαμπόκια του κυρ Τάκη,  το γαλακτομπούρικο στην πλατεία και τις προσωπογραφίες από κάρβουνο του Μάικ ;
Κι όμως η είδηση είναι μοναδικό θέμα συζήτησης σε όλα τα στέκια του Πλαταμώνα, δυο μέρες τώρα. 
Εκτός από αυτούς που ήξεραν από την ώρα που έδεσε 
το γιοτ στο λιμάνι (μαρίνα πιο σωστά)  του Πλαταμώνα, κανείς άλλος δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό... Όλα έγιναν με άκρα μυστικότητα.
Που είναι το παράξενο!!
Ποιος βγάζει ντουντούκα όταν επισκέπτεται μια πόλη, ένα μαγαζί!!  Κανείς δεν το κάνει. Πόσο μάλλον ένας σταρ!! Απλή λογική!!
Επίσης μην ξεχνάμε πως μόλις τον Ιούνιο ήταν σε καραντίνα λόγω του κορονοιού 14 μελών του συνεργείου που γύριζε την ταινία του. Υπήρχε περίπτωση με μάσκα προστασίας από τον κοροναιό στο πρόσωπο, να αναγνώριζε κανείς τον διάσημο ηθοποιό; Ούτε τη μάνα σου δεν αναγνωρίζεις. 
Κανείς δεν κατάλαβε, κανείς δεν είδε, μόνο κάποιοι γνώριζαν. Αυτοί που έπρεπε να γνωρίζουν.
Και το OlymposVoice.blogspot. com !!!


Η είδηση που βγαίνει από την επίσκεψη του ηθοποιού, είναι ότι επιστρέφει τις επόμενες ημέρες στον Πλαταμώνα. 
Ετσι λένε αυτοί που ξέρουν. 
Αυτή είναι μάλλον μια καλή είδηση για την Πιερία και τον Πλαταμώνα!
Δεν επιστρέφεις σε ένα τόπο αν είσαι αδιάφορος!!
Στην περίπτωση που θα γυριστούν κάποιες σκηνές της ταινίας του, θα είναι η καλύτερη διαφήμιση για το νομό, τον Όλυμπο και τον Πλαταμώνα. 
Έχουμε δε να περιμένουμε πολλά παρόμοια περιστατικά και πολλούς αστέρες, τώρα που άνοιξε ο δρόμος για τις εταιρείες παραγωγής του Χόλιγουντ στην Ελλάδα με τα στούντιο στη Θεσσαλονίκη (αρχής γενομένης με την ταινία του Αντόνιο Μπαντέρας που είναι σε εξέλιξη).
Αλλά κανένας Μπαντέρας, κανένας Τομ Κρουζ δε θα ΄ρθει για διακοπές στην Πιερία. 
Χωρίς να τον καλέσει κάποιος, χωρίς να το επιδιώξει. Ίσως να το κάνουν κάποιοι ξύπνιοι επιχειρηματίες για την επιχείρησή τους. Όπως έκανε ο Ωνάσης για τη Μύκονο!
Αλλιώς ήρθαν- είδαν -έφυγαν!


Κοντά στον βασιλικό βέβαια, ποτίζεται και η γλάστρα!
Αν παραφράσουμε τον τίτλο της ελληνικής ταινίας, "καλωσήρθες δολάριο" σε "καλωσήρθες Χόλιγουντ" καταλαβαίνουμε πως έγινε μια αρχή.
Αλλά θα πρέπει να υπάρχει καθαριότητα, αστυνομία, εξαιρετικές υπηρεσίες στο τουριστικό προϊόν από όλους, χαμόγελα, φιλοξενία. Ελληνική φιλοξενία με την έννοια την αρχαιοελληνική, του Ξένιου Δία προσαρμοσμένη στη σύγχρονη πραγματικότητα του τουρισμού.


Ες αύριον τα σπουδαία λοιπόν!!!