10.4.21

Το χρονικό της εκτέλεσης του Γιώργου Καραϊβάζ. Τι λένε οι αυτόπτες μάρτυρες. "Του έριξαν και τη χαριστική βολή".Σε κατάσταση σοκ ο γιος του

Σοκ έχει προκαλέσει η εκτέλεση του γνωστού αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. Ήταν λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι που ο Γιώργος Καραϊβάζ αποχαιρέτισε συνεργάτες και τηλεοπτικό κοινό και λίγα λεπτά μετά έπεφτε νεκρός έξω από το σπίτι του στον Άλιμο από τις σφαίρες των αδίστακτων δραστών.

Το χρονικό της εκτέλεσης

Ο 52χρονος δημοσιογράφος έφυγε από το στούντιο Pro στο Πικέρμι λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι. Με το αυτοκίνητό του κατευθύνθηκε στο σπίτι του στον Άλιμο. Δεν μπήκε στο πάρκινγκ της πολυκατοικίας αλλά πάρκαρε λίγα μέτρα πιο πριν. Κατέβηκε από το αυτοκίνητο και εκεί τον πλησίασε ένα μηχανάκι χαμηλού κυβισμού με δύο άτομα. Ο συνεπιβάτης τον πυροβόλησε με τουλάχιστον έξι σφαίρες. Ο δημοσιογράφος βρέθηκε νεκρός, πεσμένος μπρούμυτα, στο παρκάκι δίπλα στο σπίτι του. Το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση από την οδό Άννινου στις 14.28. Κινητή ιατρική μονάδα ήταν στο σημείο επτά λεπτά μετά, στις 14.35. Ο χώρος είχε αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις. Επιτράπηκε η διέλευση στον γιατρό του ΕΚΑΒ που διαπίστωσε τον θάνατο του δημοσιογράφου. Στο σπίτι, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ που προσπάθησε να πλησιάσει τον τόπο του εγκλήματος. Μια σπαρακτική κραυγή "αφήστε με να τον δω" ακουγόταν στον χώρο με τη γυναίκα να ζητεί από τους αστυνομικούς να την αφήσουν να πλησιάσει το σημείο όπου εκείτετο ο άνδρας της νεκρός. Εκεί ήταν και ο 19χρονος γιος τους. Οι περίοικοι δεν άκουσαν πυροβολισμούς και αυτό οδηγεί στη σκέψη αν οι δράστες, που πιθανόν φορούσαν σκούρα ρούχα, χρησιμοποίησαν σιγαστήρα. Οι αστυνομικοί έφθασαν γρήγορα στον Άλιμο προσπαθώντας να εντοπίσουν τους δράστες που εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά. Ο τρόπος της επίθεσης δείχνει στους αστυνομικούς πως οι δράστες ήθελαν πάση θυσία νεκρό τον αστυνομικό συντάκτη.

Τι λένε οι αυτόπτες μάρτυρες

"Εγώ ήρθα ένα λεπτό μετά και είδα το σώμα του πεσμένο κάτω μπρούμυτα και φυσικά δεν τον γνώρισα. Το αίμα έτρεχε φρέσκο" είπε μία γειτόνισσα "μπροστά στα μάτια τριών υπαλλήλων του δήμου" πρόσθεσε η ίδια γυναίκα, ενώ συγκλονίζει λέγοντας πως αφού τον πυροβόλησαν αρκετές φορές του έριξαν και τη χαριστική βολή.

Ένας άνδρας σημείωσε "Κατεβήκαμε να δούμε τι γίνεται στη γειτονιά μας. Τι έγινε μεσημεριάτικα δεν ξέρει κανένας". Ενδιαφέρον επίσης έχουν οι μαρτυρίες δύο τουλάχιστον υπαλλήλων του δήμου που προέβαιναν σε κηπουρικές εργασίες στο αλσύλλιο δίπλα στο οποίο είδαν τους δράστες, το όχημά τους, από πού κατευθύνθηκαν και πώς εξελίχθηκε η δολοφονία.


Σε κατάσταση σοκ ο γιος του
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο έσπευσε και ο 20χρονος γιος του Γιώργος προκειμένου να δει τι συνέβη, χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα ότι ο άνδρας που είχε πέσει νεκρός από πυροβολισμούς, ήταν ο πατέρας του. Τα όσα ακολούθησαν θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη που των ανθρώπων που βρέθηκαν μπροστά σε αυτές τις εικόνες.



https://www.enikos.gr/society/772819/giorgos-karaivaz-to-chroniko-tis-ektelesis-pou-strefontai-oi-erev

https://www.newsbreak.gr/egklima/195551/dolofonia-giorgoy-karaivaz-to-paraskinio/