25.1.21

Τι να προσέξεις πριν κάνεις σχέση με τη συνάδελφο που σου γυάλισε

Έρευνες λένε
1η έρευνα: Σύμφωνα με την ιστοσελίδα επαγγελματικού προσανατολισμού και ανεύρεσης εργασίας Vault.com, περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς εργαζόμενους έχουν συνάψει σχέση με συνάδελφό τους, ενώ το 10% έχει γνωρίσει εκεί τον /την μελλοντικό/ή σύζυγο.

2η έρευνα: Η ιστοσελίδα Mic.com πραγματοποίησε έρευνα μέσω Google Consumer Surveys και κατέληξε στο εξής ενδιαφέρον συμπέρασμα: το 18% των millennials εργαζομένων γνωρίζει το άλλο του μισό στο χώρο εργασίας, συγκριτικά με το 9% που βρίσκει σύντροφο μέσα από το online dating.

Και ας περάσουμε στα καθ' ημάς.

Η σκέψη που περνάει από το μυαλό σου
Εδώ και λίγο καιρό, έχεις βάλει στο μάτι το κορίτσι απέναντι ή εκείνο στον από πάνω/κάτω όροφο και η σκέψη ότι θέλεις να βγεις μαζί του και όπου σας βγάλει δεν λέει να βγει από το μυαλό σου. Κι ενώ θέλεις τόσο πολύ να της μιλήσεις και να την ζητήσεις σε ραντεβού, κάτι σε κρατάει πίσω. Όπου κάτι, βλέπε από τα κουτσομπολιά και τα κρυφογελάκια των συναδέλφων σας, μέχρι το να μπεις στο μάτι του big boss, αλλά και το να φας μια μεγαλοπρεπέστατη χυλόπιτα από εκείνη (αμήχανο).

Άσε που δεν ξέρεις πώς να την προσεγγίσεις για να μην παρεξηγηθούν οι προθέσεις σου και σε κατατάξει στη λίστα με τους κόπανους που της την έχουν πέσει στη δουλειά.

Και περνάμε στο how to.
Από τη θεωρία στην πράξη
Βεβαιώσου ότι αξίζει τον κόπο

Πώς θα αντιδράσουν οι συνάδελφοι σας όταν μάθουν ότι έχετε σχέση; Πόσο αμήχανα θα είναι τα πράγματα στη δουλειά αν χωρίσετε; Τι θέλεις από εκείνη; Ένα one night stand ή κάτι παραπάνω, γιατί σου αρέσει πραγματικά αυτό το κορίτσι; Ερωτήσεις που σίγουρα θα βασανίζουν το κεφάλι σου. Κι αν για τις δύο πρώτες δεν μπορείς να έχεις μια σαφή εικόνα, καλό θα είναι για την τρίτη να είσαι σίγουρος -όσο μπορείς τελοσπάντων- για τα συναισθήματα και τα θέλω σου. Γιατί η αλήθεια είναι πως είναι πολύ κρίμα να μπεις στη διαδικασία να σε σχολιάζουν και να σε κουτσομπολεύουν, δημιουργώντας κλίμα στον επαγγελματικό σου χώρο απλά για το σεξ της μιας βραδιάς.
Φρόντισε να είσαι ξεκάθαρος

Επειδή στον χώρο εργασίας σου το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι τα παιχνιδάκια που οδηγούν σε παρερμηνείες, παρεξηγήσεις και καυγάδες, καλό είναι να είσαι ευθύς, ξεκαθαρίζοντας από την αρχή τις προθέσεις σου και περνώντας της το μήνυμα ότι ενδιαφέρεσαι να βγεις μαζί της ραντεβού και όχι για ποτό με εκείνη και άλλους τρεις συναδέλφους για ξεκάρφωμα. Αν αρνηθεί σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται. Αν πάλι πει το «ναι», τότε προχωράς.

Δεν χρειάζεται να κρύβεσαι

Αν όλα πάνε κατ' ευχή και έχεις αρχίσει να αντιλαμβάνεσαι πως βρήκες το άλλο σου μισό, δεν χρειάζεται να συμπεριφέρεσαι σαν κυνηγημένος. Δεν είσαι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος που κάνει σχέση σε εργασιακό χώρο. Μην νιώθεις λοιπόν τύψεις και ενοχές και λειτουργείς σαν να έχεις κάνει την υπέρτατη αμαρτία. Δεν υπάρχει τίποτε κακό στη σχέση δύο συναδέλφων που τρέφουν συναισθήματα ο ένας για τον άλλο και που παράλληλα ξέρουν να κρατούν τους τύπους.



Remaining Time-0:01
Fullscreen
Mute
Μην χάνεις τον επαγγελματισμό σου

Κοινώς, την επαγγελματική σου αξιοπιστία και αξιοπρέπεια, ειδικά αν οι αρμοδιότητές σου είναι αυξημένες κι εξαρτώνται από τη δική σου κρίση άλλοι άνθρωποι στο γραφείο. Ό,τι κι αν συμβαίνει στην προσωπική σου ζωή, εντός των τειχών της εταιρείας είσαι ένας εργαζόμενος. Ένας συνεπής επαγγελματίας και οφείλεις να αντιμετωπίζεις όλους τους συναδέλφους σου επί ίσοις όροις. Συνεπώς, μην κάνεις διακρίσεις, να είσαι ακριβοδίκαιος μαζί της και δίκαιος με τους υπόλοιπους.
Μη γίνεσαι θέαμα

Είτε με την καλή έννοια -φιλάκια, αγκαλίτσες, γλυκανάλατες συζητήσεις-, είτε με την κακή -τσακωμοί, μούτρα, υστερίες-. Το μόνο που θα καταφέρεις με αυτό τον τρόπο είναι να δίνεις αφορμή για κουτσομπολιά στους γύρω σου. Κρατήστε λοιπόν τα προσωπικά σας έξω από την πόρτα του γραφείου, Δεν έχει να κάνει με το πόσο άνετοι ή όχι είστε, αλλά με το ότι σέβεστε τον χώρο εργασίας σας και κυρίως όλους όσοι δουλεύουν σε αυτόν.

Αν χωρίσετε, ψυχραιμία

Ναι, ok κανένας χωρισμός δεν είναι ευχάριστος και πάντα η μία πλευρά πληγώνεται περισσότερο από την άλλη, αλλά ειδικά ένας χωρισμός εντός εργασίας είναι ακόμη πιο δύσκολος και επώδυνος. Όταν είσαι αναγκασμένος να βλέπεις στο γραφείο την πρώην σου, το ότι τελείωσε η σχέση σας είναι δύο φορές πιο ζόρικο.

Η λύση βρίσκεται και σ' αυτή την περίπτωση σε μια λέξη: επαγγελματισμός. Ακόμη και αν η κατάσταση μεταξύ σας είναι φορτισμένη, δεν πρέπει να ξεχνάτε την θέση που έχετε στην εν λόγω δουλειά. Οι συναισθηματισμοί πρέπει να μπαίνουν στην άκρη και οι τυχόν διαφορές να μην είναι παράγωγα του ανταγωνισμού που γεννά ένας χωρισμός. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρεις να προχωρήσεις και να μην ζαλίσεις τους γύρω σου με τα προσωπικά σου. Εξάλλου, στη δουλειά σου βρίσκεσαι, όχι στο σπίτι σου. Ούτε καν στο κρεβάτι σου.

Ακολούθησε το AskMen στο Twitter, στο Facebook και στο Instagram.

https://gr.askmen.com/aporia-tes-ebdomadas/1112351/article/ti-na-prosexeis-prin-kaneis-skhese-me-te-sunadelpho-pou-sou-gualise?p=2