26.1.21

Μήπως το μέλλον της σχέσης σας εξαρτάται απ' το ερωτικό παρελθόν της

Ναι, το «παρελθόν» μιας γυναίκας, το πόσο «έμπειρη» και ενεργή έχει υπάρξει σεξουαλικά μέχρι την ημέρα του γάμου της προφανώς και «δείχνει» σε σημαντικό βαθμό το πόσο πιθανό είναι να πάρει διαζύγιο κάποια στιγμή στη ζωή της. Ωστόσο, αν νόμιζες ότι όσο περισσότερες εμπειρίες έχει μια γυναίκα στο κρεβάτι, τόσο πιο πιθανό είναι να «διαλύσει το σπιτικό» της, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείς. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά...

Θέλοντας να κατανοήσει το πώς και κατά πόσο το σεξουαλικό παρελθόν μιας γυναίκας επηρεάζει τη μακροβιότητα του γάμου της, το Ινστιτούτο Οικογενειακών Σπουδών των ΗΠΑ (μτφρ: «Institute For Family Studies») πραγματοποίησε μια έρευνα που εστίασε στη μελέτη των ποσοστών διαζυγίων εντός της τελευταίας πενταετίας ενός δείγματος 10.000 γυναικών. Επικεφαλής της έρευνας αυτής ήταν ο Νicholas Wolfinger, καθηγητής στο τμήμα Οικογενειακών και Καταναλωτικών Σπουδών στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Utah (μτφρ: «Department of Family and Consumer Studies»).


Δες ακόμα: Τι θα ήθελε η γυναίκα σου να κάνεις για να είναι ευτυχισμένη

Με βάση τα ευρήματα του Wolfinger, λοιπόν, φαίνεται ότι οι γυναίκες που παρέμειναν παρθένες μέχρι την πρώτη νύχτα του γάμου τους είναι και εκείνες που είναι απίθανο να καταφύγουν στη λύση του διαζυγίου, ενώ στο ακριβώς άλλο άκρο βρίσκονται οι γυναίκες εκείνες που είχαν μόλις έναν μόλις ερωτικό σύντροφο στη ζωή τους (εκτός του συζύγου τους, προφανώς...) προτού «δέσουν το γάιδαρό τους».

Τα ενδιαφέροντα αυτά στατιστικά στοιχεία μπορείς να τα δεις στους δύο πίνακες που ακολουθούν:


«Η γενική διαπίστωση είναι ότι μια Αμερικανίδα, πλέον, είναι πολύ πιο πιθανό να είχε παραπάνω από έναν ερωτικούς συντρόφους στη ζωή της προτού παντρευτεί» θα πει ο Wolfinger. «Εξάλλου, σε γενικές γραμμές οι Αμερικάνοι είναι πλέον πολύ πιο δεκτικοί, πιο “κουλ” απέναντι στην ιδέα του προγαμιαίου σεξ. Σε αυτό, φυσικά, έχει παίξει ρόλο και το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι νέοι άνθρωποι βρίσκουν φυσιολογική την ιδέα του σεξ χωρίς να βρίσκονται υποχρεωτικά σε “σοβαρό” δεσμό με τον εκάστοτε ερωτικό τους παρτενέρ».


Remaining Time-0:01
Fullscreen
Mute

Ρίχνοντας μια ακόμη πιο προσεκτική ματιά στα δεδομένα ανά δεκαετία, αυτό που μπορεί να διαπιστώσει κανείς είναι ότι μια γυναίκα που επιλέγει να παντρευτεί παρθένα στις ημέρες μας είναι πολύ πιο απίθανο να πάρει διαζύγιο σε σχέση με ένα θηλυκό που έκανε ακριβώς την ίδια επιλογή κατά τη δεκαετία του '70. Μολονότι ο καθηγητής Wolfinger δεν εξηγεί τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό, υποθέτουμε ότι πίσω από τη συγκεκριμένη τάση κρύβεται το γεγονός ότι οι γυναίκες που επιλέγουν να κάνουν για πρώτη φορά σεξ στη ζωή τους κατά την πρώτη νύχτα του γάμου τους, καταλήγουν στη συγκεκριμένη επιλογή όχι τόσο από σεβασμό στις παραδόσεις, όσο επειδή η συγκεκριμένη επιλογή είναι πολύ σημαντική για καθεμία από αυτές σε προσωπικό επίπεδο -και μια γυναίκα που θα δεχτεί να κάνει τη συγκεκριμένη «θυσία», πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα καταφύγει πολύ πιο δύσκολα στη λύση του διαζυγίου, όσο «πιεσμένη» κι αν νιώθει στο γάμο της.

Αντίστοιχα, ιδιαίτερα αυξημένη κατά τα τελευταία χρόνια φαίνεται να είναι και η τάση που θέλει τις γυναίκες που είχαν δέκα και πλέον ερωτικούς συντρόφους στη ζωή τους προτού παντρευτούν να καταλήγουν σε διαζύγιο -κάτι που, ενδεχομένως,οφείλεται και στο ότι ένα διαζύγιο στις ημέρες μας δε «στιγματίζει» μια γυναίκα κοινωνικά με την ίδια «ένταση» και τον ίδιο τρόπο που το έκανε κατά τις παρελθούσες δεκαετίες.

Ωστόσο, το πιο ενδιαφέρον από όλα τα δεδομένα που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη μελέτη δεν είναι άλλο από το ότι οι γυναίκες πού παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά διαζυγίων είναι εκείνες που είχαν μόλις δύο ερωτικούς συντρόφους στη ζωή τους -συμπεριλαμβανομένου και του συζύγου τους, φυσικά. Κάτι που, ωστόσο, για τον Wolfinger, είναι απόλυτα φυσιολογικό αφού «τα χαρακτηριστικά εκείνα που θεωρούνται μειονεκτήματα για έναν άντρα συνήθως μεγεθύνονται στα μάτια της συντρόφου του όταν εκείνος συγκρίνεται με έναν και μόνο “ανταγωνιστικό” αρσενικό».

https://gr.askmen.com/inhermind/1105355/article/mepos-to-mellon-tes-skheses-sas-exartatai-ap-to-erotiko-parelthon-tes?p=2