4.1.21

Σε λίγη ώρα ο ανασχηματισμός - Ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν. Ποιός είναι ο στόχος του πρωθυπουργού; Θα παραμείνει πάλι στο περιθώριο η "Καραμανλική" πτέρυγα; Θα συνεχισθεί η "Πασοκοποίηση" απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ;

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Βασίλης Κικίλιας παραμένει στο υπουργείο Υγείας. Ο Κωστής Χατζηδάκης μετακινείται από το υπουργείο Περιβάλλοντος στο υπουργείο Εργασίας. Ο Μάκης Βορίδης αναβαθμίζεται. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μετακινείται στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ενώ τη θέση του αναλαμβάνει ο Χρήστος Ταραντίλης. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ακούγεται πως μπορεί να μετακινηθεί σε άλλο πόστο, αλλά πάντως να παραμείνει στην κυβέρνηση.
Ως αμετακίνητοι εμφανίζονται ο Νίκος Δένδιας, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Κώστας Καραμανλής. Το ίδιο φαίνεται πως ισχύει και για τον Νότη Μηταράκη και τον Γιάννη Πλακιωτάκη.

Βέβαια μέχρι την τελευταία στιγμή μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις και να δημιουργηθεί ντόμινο με ανατροπές.
Το θέμα είναι τι έχει στο μυαλό του ο  πρωθυπουργός, αν θέλει να συνεχίσει με μια δυνατή κυβέρνηση, με μια κεντροδεξιά παράταξη ενωμένη, για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, τησ οικονομίας, του κορονοιού, του Ερντογάν και των "200 χρόνων" βάζοντας τις βάσεις για το όραμα της Ελλάδας της νέας εποχής. 
Εκτός κι αν αυτό που έχει στο μυαλό του, είναι  να εδραιώσει τη θέση του στην κεντροδεξιά, αποκλείοντας και αυτή τη φορά από τις θέσεις ευθύνης την "Καραμανλική" πτέρυγα και ικανά στελέχη...(πλην του αμετακίνητου  Κ. Καραμανλή "τζούνιορ" για τα μάτια του κόσμου...).
Η  "Πασοκοποίηση" της κυβέρνησης ως συνέχειας της Σαμαροβενιζελικής προσπάθειας   ως παραπέτασμα -απέναντι- στο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχισθεί;
Στις 12,00 θα ξέρουμε...



Με πληροφορίες από:
https://www.enikos.gr/politics/757594/se-ligi-ora-o-anaschimatismos-poioi-fevgoun-poioi-menoun-ola-ta-o