18.12.20

Το Facebook απενεργοποιεί προσωρινά κάποιες λειτουργίες του Messenger και του Instagram στην Ευρώπη

Ο λόγος είναι ότι ο κολοσσός των social media προσπαθεί να συμμορφωθεί με τις οδηγίες «Περί απορρήτου και ηλεκτρονικών επικοινωνιών», η οποία επιβάλλει αυστηρότερους κανόνες για τη χρήση δεδομένων, σε υπηρεσίες επικοινωνιών που λειτουργούν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Λόγω των νέων κανονισμών που έχουν τεθεί στην Ευρώπη για τις εφαρμογές μηνυμάτων, κάποια χαρακτηριστικά έχουν προσωρινά απενεργοποιηθεί και οι χρήστες ενημερώνονται με ένα μικρό μήνυμα μόλις εισέρχονται στο προσωπικό τους προφίλ, χωρίς ωστόσο να αναφέρει αναλυτικά ποιες λειτουργίες συγκεκριμένα δεν είναι διαθέσιμες.



Παρόλα αυτά κάποιες από τις σελίδες υποστήριξης της εταιρίας αναφέρουν ότι οι λειτουργίες που έχουν απενεργοποιηθεί είναι τα αυτοκόλλητα στο Instagram, οι δημοσκοπήσεις σε Instagram και Facebook και οι προσωποποιημένες απαντήσεις στο Messenger.

Επίσης είναι πιθανό να καθίσταται αδύνατη η αποστολή αρχείων συγκεκριμένου τύπου στο Messenger, ενώ παράλληλα τα ψευδώνυμά τους στις εφαρμογές μπορεί να έχουν εξαφανιστεί.

Τέλος, η δυνατότητα αποστολής διαμοιρασμού φίλτρων AR στα προσωπικά μηνύματα του Instagram επίσης αναστέλλεται προσωρινά.

Η εταιρία δεν έχει ακόμα γνωστοποιήσει πότε οι συγκεκριμένες λειτουργίες θα επανέλθουν, ωστόσο, ιστοσελίδες τεχνολογίας αναφέρουν πως αυτό θα γίνει πολύ σύντομα.



https://www.newsbreak.gr/technologia/154010/facebook-apenergopoiei-leitoyrgies-messenger-instagram-europi/