8.12.20

ΕΚΑΒ Πιερίας – Ξεκινά η ΕΔΕ της ντροπής!

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) σύμφωνα με πληροφορίες του eptanews.gr, ξεκινά στο ΕΚΑΒ Πιερίας, για να αποδοθούν τυχόν ευθύνες σε στελέχη του, που δημοσιοποίησαν τις τραγικές ελλείψεις σε στολές προστασίας για τη διακομιδή ασθενών. (φώτο τα κιβώτια που παραδόθηκαν με τις προστατευτικές στολές στο ΕΚΑΒ Πιερίας από την ΕΟΔν.Πιερίας)
Η δημοσιοποίηση του προβλήματος (το οποίο επιλύθηκε προσωρινά με τη συμβολή εθελοντών και πολιτών) έγινε μέσω της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης, η οποία στη συνέχεια συγκέντρωσε ένα σημαντικό ποσό με το οποίο εξασφάλισε εκατοντάδες στολές προστασίας τις οποίες και παρέλαβε το ΕΚΑΒ Πιερίας.
Από την παράδοση των 300 προστατευτικών στολών στο ΕΚΑΒ Πιερίας στις 23 Νοεμβρίου

Είναι τουλάχιστον προκλητική η απόφαση της Διοίκησης του ΕΚΑΒ να διενεργήσει ΕΔΕ για ένα ζήτημα που εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε υπαρκτό. Αν δεν ήταν υπαρκτό, τότε προς τι η παραλαβή 300 στολών προστασίας από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης στις 23 Νοεμβρίου;

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενδεχομένως ο στόχος της ΕΔΕ (που βγάζει στον «τάκο» υπαλλήλους του ΕΚΑΒ) είναι ο «εκφοβισμός», ώστε να μην «διαρρέουν» υπαρκτά προβλήματα που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία. Κάποιοι άλλοι, κάνουν λόγο για ΕΔΕ που στοχεύει στην κάλυψη των πραγματικών υπευθύνων, οι οποίοι παρά τις «οχλήσεις» του ΕΚΑΒ Πιερίας για έγκαιρη αποστολή προστατευτικών στολών δεν ανταποκρίθηκε εγκαίρως.

Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα έλλειψης στολών εκείνη την περίοδο ήταν απολύτως υπαρκτό και ουδείς μπορεί να αγνοεί τις κραυγές αγωνίας εργαζομένων που καθημερινά δίνουν μάχη για τη δημόσια υγεία. Αν υπάρχουν ευθύνες, αυτές θα πρέπει να αποδοθούν σε εκείνους που «αμέλησαν» να λύσουν εγκαίρως το πρόβλημα και όχι σε εκείνους που το ανέδειξαν.

https://eptanews.gr/