30.12.20

Έρχονται νέοι κανόνες για τα καταστήματα – Πώς θα ψωνίζουμε ρούχα

Αλλαγές φαίνεται ότι θα φέρει το νέο έτος (όχι από τις αρχές αλλά μετά τα μέσα του Ιανουαρίου) αφού σύμφωνα με σενάρια που... φέρεται να επεξεργάζεται η κυβέρνηση το click in shop αναμένεται να πάρει τη θέση του click away. Αυτό με δεδομένο ότι οι καταναλωτές απέκτησαν οικειότητα με τη διαδικασία του click away ψωνίζοντας από καταστήματα και παραλαμβάνοντας τα προϊόντα στην είσοδο του εκάστοτε καταστήματος. Τα μέχρι τώρα σενάρια γίνονται πάντα υπό το πρίσμα των επιδημιολογικών δεδομένων που θα έχουμε στην χώρα.

Τι αλλάζει με τη μέθοδο click in shop

Με τη νέα μέθοδο θα εξακολουθήσει να ισχύει και το μοτίβο της παραγγελίας online ή από το τηλέφωνο και η αποστολή γραπτού μηνύματος από το κατάστημα για τη μετάβαση σε αυτό, αλλά κατά τη διάρκεια του ραντεβού ο πελάτης θα μπορεί να εισέρχεται στο μαγαζί και να δοκιμάζει τα προϊόντα.
Η μέθοδος αυτή, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, θα δώσει μια ανάσα όχι μόνο στα μεγαλύτερα καταστήματα αλλά και στα μικρότερα, ενώ ο συνωστισμός θα αποτρέπεται με τη διαδικασία του ραντεβού και την αυστηρή τήρηση της αναλογίας πελατών/τετραγωνικών.

Πόσοι πελάτες στα καταστήματα ανά 100 τετραγωνικά

Έτσι, σε κάθε κατάστημα θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα έως 4 πελάτες ανά 100 τετραγωνικά μέτρα. Στις μεγαλύτερες αλυσίδες και στις επιχειρήσεις shop in a shop ο αριθμός των ατόμων θα επιτυγχάνεται μέσω της κοινής διεύθυνσης των καταστημάτων. Σε πολλά μικρά συνοικιακά καταστήματα, η αναλογία αυτή πρακτικά σημαίνει τη δυνατότητα εισόδου μόνο ενός πελάτη τη φορά.
Αυτό που καθίσταται σαφές είναι ότι για την οποιαδήποτε μετακίνηση και τον Ιανουάριο θα παραμείνει απαραίτητη η αποστολή sms στο 13033, με την ένδειξη 2 εφόσον πρόκειται για αγορές. Οσο για την Πρωτοχρονιά, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι ούτε στη λειτουργία των καταστημάτων ούτε στα ισχύοντα μέτρα για τις εξόδους και όλα θα κινηθούν ακριβώς όπως και τα Χριστούγεννα.

https://www.typosthes.gr/oikonomia/237646_koronoios-erhontai-neoi-kanones-gia-ta-katastimata-pos-tha-psonizoyme-royha