6.12.20

Στην ζωή και στον έρωτα, ζεις ό,τι διεκδικείς.

Γράφει ο Αλέξανδρος Χωριανούδης

Έλα τώρα, μην μου πεις πως δεν το περίμενες. Από την αρχή ήξερες πως αυτή δεν ήταν άλλη μια μέσα στις πολλές. Αυτή είχε έρθει... στην ζωή σου για να σου τα μάθει όλα από την αρχή. Το χειρότερο, είχε έρθει για να σου δώσει να δοκιμάσεις από αυτό που κέρναγες άλλες γυναίκες τόσα χρόνια.

Είχε έρθει να σε παίξει, να σε κερδίσει και να φύγει. Και αυτό έκανε. Από τις πρώτες τις λέξεις, από το πρώτο σας φιλί, από τον τρόπο που χτύπησε η καρδιά σου την πρώτη φορά που έφυγε μακριά σου.

Κι εσύ, ένας παρτάκιας μέχρι χθες, μαθαίνεις σήμερα πως είναι να δίνεις και να δίνεσαι. Κι επειδή δεν ξέρεις να το κάνεις καλά, κρατάς άμυνες, κρατάς πίσω λέξεις και συναισθήματα. Μόνο που μάγκα, δεν στο είπε κανείς πως ο έρωτας έρχεται εκεί που δεν το περιμένεις;
Και την ερωτεύτηκες. Και δεν την εμπιστεύτηκες. Και δεν αφέθηκες. Και αρκέστηκες στο παιχνίδι του έρωτα, γιατί φοβήθηκες τον ίδιο τον έρωτα. Και έφυγε.
Και τώρα;
Τώρα μαλάκα ζει την ευτυχία της με κάποιον άλλο. Γιατί ξέρεις; Τέτοια κοριτσάκια, είναι περιζήτητα εκεί έξω.
Και θα έρθει μια μέρα που θα δεις το χέρι ενός άλλου να την κρατάει. Θα την δεις να μιλάει μαζί του, να γελάει μαζί του, να τον φιλάει.
Γιατί τώρα μαλάκα την έχασες. Από φόβο.
Βλέπεις στην ζωή και στον έρωτα, ζεις μόνο ό,τι διεκδικείς. Όχι ό,τι φοβάσαι.
Και τώρα, μην παραμυθιάζεις άλλο τον εαυτό σου πως την ξεπέρασες. Ποτέ δεν ξεπερνάς την γυναίκα που μπήκε στην ζωή σου με αλήθεια κι έφυγε με αξιοπρέπεια. Τώρα είναι η ώρα να χωνέψεις πως το σώμα της τις νύχτες το αγκαλιάζει ένας άλλος. Πως όλα όσα τις στέρησες από δικές σου ανασφάλειες, από δικούς σου φόβους, τώρα της τα δίνει κάποιος άλλος.
Κι εσύ;
Εσύ μείνε να τρελαίνεσαι που δεν την έχεις. Μείνε να βρίζεις κι ας μην ξέρεις ποιον!
Μείνε το ίδιο ρεμάλι που ήσουν. Αντισυμβατικός, εργένης, ελεύθερο πουλί, ανεξάρτητος, κι όλες αυτές τις βλακείες που λες για να σε πείσεις ότι είσαι καλά.
Μείνε εκεί, δεμένος με τις αλυσίδες σου για να μην απογοητεύσεις τους άλλους. Απογοήτευσες εκείνη, κι είναι αρκετό.
Μείνε να την ακολουθείς με την σκέψη σου αφού δεν ήσουν ικανός να την διεκδικήσεις...


http://loveletters.gr