18.11.20

"Στο κόκκινο" η Βόρεια Ελλάδα - Στο τραπέζι αυστηρότερο lockdown και κλείσιμο συνόρων

Νέα μέτρα φαίνεται πως εξετάζει η κυβέρνηση στη Βόρεια Ελλάδα η οποία δοκιμάζεται σκληρά από την εκρηκτική διασπορά... του κορονοϊού, οδηγώντας το ΕΣΥ σε ασφυκτική πίεση. Ενδεικτική της κατάστασης είναι η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με την οποία μόνο στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 905 κρούσματα σε μόλις 24 ώρες, στην Ημαθία 111 και 101 στο Κιλκίς.
Έτσι, δεν αποκλείεται τα μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα να γίνουν ακόμη αυστηρότερα, θυμίζοντας τις μέρες του Μαρτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί Mega και ΣΚΑΪ, στο τραπέζι έχει πέσει το ζήτημα των χερσαίων συνόρων όπου η διασπορά είναι μεγάλη όπως και στις περιοχές όπου παρατηρούνται μετακινήσεις από εργάτες γης.Την ίδια ώρα, επί τάπητος τίθεται και το ενδεχόμενο ενός σκληρότερου lockdown, χωρίς να έχει γίνει γνωστό ποια επιπλέον μέτρα περιλαμβάνει αυτό το σενάριο.Τον τόνο έδωσε ήδη κατά την παρουσίαση του εθνικού σχεδίου για τον εμβολιασμό, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. "Η κατάσταση που βιώνει η χώρα από την τεράστια απειλή της πανδημίας είναι κρίσιμη" είπε ο υπουργός, τονίζοντας με έμφαση την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας και απευθύνοντας έκκληση για τήρηση των μέτρων προστασίας."Η διασπορά του κορονοϊού έχει επίπτωση σε καθέναν από εμάς και πιέζει το εθνικό σύστημα υγείας. Όλη η Βόρεια Ελλάδα είναι στο "κόκκινο" σχολίασε, ενώ ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, όπως είπε ο υπουργός, ζήτησε να τονιστούν ιδιαίτερα οι περιοχές: Γρεβενά, Πέλλα, Δράμα, Πιερία, Λάρισα, Φλώρινα, Χαλκιδική και ο Έβρος.

Υπογράμμισε επίσης ότι δεν έχει μειωθεί η προσέλευση στα νοσοκομεία για covid-19, η οποία είναι ίδια με την προηγούμενη εβδομάδα. "Δεν αυξάνεται τις τελευταίες τρεις ημέρες, όμως τα κρούσματα είναι ανησυχητικά", σημείωσε ο κ. Κικίλιας και κάλεσε όλους να σεβαστούν και να στηρίξουν την προσπάθεια των γιατρών και των νοσηλευτών στα νοσοκομεία.
Τέλος, επανέλαβε την πίεση που δέχεται όχι μόνο στηνΒόρεια Ελλάδα, αλλά και γενικώς πλέον το σύστημα υγείας και τόνισε ότι "είμαστε πλέον μια Υγειονομική Περιφέρεια, ο ένας βοηθάει και στηρίζει τον άλλον".




https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/koronoios-sto-kokkino-i-boreia-ellada---sto-trapezi-austirotero-lockdown-kai-kleisimo-sunoron/