24.10.20

Πατριωτικό «τσουνάμι»: Μηχανοκίνητη πορεία την 28η Οκτωβρίου και στη Μυτιλήνη

Ανταπόκριση βρίσκει η πρόταση που απεύθυνε δημόσια την περασμένη εβδομάδα η διεύθυνση του OTAVOICE.GR και σε πολλές πόλεις της χώρας ετοιμάζονται πρωτοβουλίες για να τιμηθεί το ιστορικό ΟΧΙ απέναντι... στον ναζισμό κα οι χιλιάδες ήρωες που έδωσαν το αίμα τους για να απελευθερωθεί η πατρίδα από την Κατοχή.

Ως γνωστό οι παρελάσεις φέτος απαγορεύτηκαν, λόγω της επιδημιολογικής κρίσης και βάση του προγραμματισμού θα διεξαχθούν δοξολογίες και καταθέσεις στεφάνων στα Μνημεία Ηρώων, με περιορισμένη συμμετοχή, βάση πρωτοκόλλου. Βέβαια η συγκέντρωση 20.000 διαδηλωτών στην Αθήνα την ημέρα της απόφασης για την καταδίκη της ΧΑ, δεν αποτέλεσε πρόβλημα για την πολιτεία και τα πολιτικά κόμματα που συμμετείχαν.

Μετά το Άργος, την Πτολεμαϊδα και η Μυτιλήνη ανακοίνωσε διοργάνωση μηχανοκίνητης πορείας για να τιμηθεί το ιστορικό ΟΧΙ, του Έπους του 1940-1.

Την σκυτάλη πήρε η Μυτιλήνη που βιώνει τραγικές στιγμές επί σειρά ετών λόγω της παράνομης εισβολής από τα τουρκικά παράλια, εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών. Με πρωτοβουλία Πολιτών ανταποκρινόμενοι στο πανελλαδικό κάλεσμα διοργανώνουν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Μυτιλήνης. Σύμφωνα με τους διοργανωτές η ανταπόκριση των κατοίκων είναι συγκλονιστική και αναμένεται μια μεγαλειώδης πορεία. όπως μας αναφέρουν θα λάβουν όλα τα μέτρα που ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσαν να λείψουν από ένα τέτοιο εθνικό κάλεσμα. Ειδικά η πολύπαθης Λέσβος.

Από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, είναι ο δήμαρχος Άργους -Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, ο οποίος έχει ήδη δώσει εντολή στο επιτελείο του να οργανώσει μηχανοκίνητη πορεία την 28η Οκτωβρίου, στο Άργος την ώρα που κανονικά θα γινόταν η παρέλαση.

Μηχανοκίνητη πορεία οργανώνεται από πρωτοβουλία πολιτών και στην πόλη της Πτολεμαϊδας, στη Δυτική Μακεδονία. Την διοργάνωση έχει αναλάβει η διαδικτυακή ομάδα «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ», με έντονη δράση στα εθνικά θέματα.







https://www.otavoice.gr/roi-eidiseon-geniki/2020/10/patriotiko-tsounami-mixanokiniti-poreia-tin-28i-oktovriou-kai-sti-mytilini/?fbclid=IwAR3U_AEC9B1aHzxZsgWDmdA_Jl5Yq7EdInX23VVmqtgVvtnkxlFK4cD-hHA