2.9.20

Απολογήθηκε ο Δημοσιογράφος Γιώργος Οικονομίδης-Διαχειριστης του Pieria tv για υποκίνηση φυλετικού μίσους. Συνήγορος υπεράσπισης ο Δικηγόρος κ.Βασίλειος Νουλέζας

Σήμερα απολογήθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Κατερίνης στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε ο κ Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κατερίνης ως...
ύποπτος τέλεσης της παράβασης πράξεων Άρθρου 1παρ 1Ν 927/79 οπωςτροποπ.με τονΝ4285/14και Ν4491/17 που του αποδίδονται ο γνωστός Δημοσιογράφος διαχειριστής της Pieria tv κΓεώργιος Οικονομίδης ήτοι για υποκινηση η προτροπή φυλετικου μίσους.
Η κατηγορία αφορά αναδημοσίευση ανάρτησης καταγγελίας μιαςνεαρήε γυναίκας κατοίκου Κατερίνης για χυδαία πρόκληση της μητέρας της μεταμεσονύκτιες ώρες τον Μάιο 2020 στην περιοχή Κολυμβητηρίου της Κατερίνης από 7 γυμνούς αλλοδαπούς που φιλοξενούνται σε δομή Προσφύγων που δεν εντοπίσθηκαν ωστόσο από την Αστυνομια που έσπευσε επί τόπου.



Ο επί 30 έτη και πλέον έγκριτος Δημοσιογράφος κ Γ.Οικονομίδης αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται ως αβάσιμες άδικες και ανυπόστατες και υπέβαλλε προς τούτο μακροσκελές ΥΠΟΜΝΗΜΑ αρνούμενος κάθε πρόθεση τέλεσης της κατηγορουμενης πράξης με τον συμπαραστάντα Συνήγορο υπεράσπισης του Δικηγόρο κ.Βασίλειο Νουλέζα αντικρούοντας τις άδικες πράξεις που του αποδίδονται.
Διευκρίνισε τον δεδομένο,  απεριόροστο σεβασμό του για τους πολιτικούς Πρόσφυγες και νόμιμους μετανάστες που διαμένουν στην Ελλάδα και κατέθεσε επεξηγηματικά ότι θεώρησε αληθή πραγματική την αναρτηθεισα στο Facebook καταγγελία που αναδημοσίευσε από δημοσιογραφικό καθήκον με σύντομο σχολιασμό και σεβασμό στον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, χωρίς καμία απολύτως πρόθεση διαχωρισμού η διάκρισης σε βάρος διαφορετικής προέλευσης η καταγωγής ανθρώπων για ένα ζήτημα που έχει συμβεί επανειλημμένα και προκαλεί δικαιολογημένα την ανησυχία της ελληνικής κοινωνίας.