6.9.20

Συγκέντρωση «κινήματος αντί-μάσκας» στην Κατερίνη: Είναι απλή γρίπη, δεν θα στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο

Την ώρα που το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωνε πως ακόμη 9 συνανθρώποι μας στην Πιερία βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, αρκετοί γονείς (και όχι μόνο) ανταποκρίθηκαν...σε διαδικτυακό κάλεσμα και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη χρήση της προστατευτικής μάσκας από «τα παιδιά μας».
Αν και το ποιοι ήταν οι διοργανωτές της συγκέντρωσης παραμένει «θολό» ωστόσο υπήρξαν συμμετέχοντες οι οποίοι κατέθεσαν την άποψή τους, μίλησαν στα μέσα ενημέρωσης και διατύπωσαν ευθαρσώς την αντίθεσή τους στο μέτρο «προϋπόθεση» για τη λειτουργία των σχολείων, που είναι η χρήση μάσκας από όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Μεταξύ αυτών που μίλησαν στα μέσα ενημέρωσης, η πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Πιερίας και Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνης Μίνα Πούλιου. Η κ. Πούλιου, υποστήριξε πως τα παιδιά θα έπρεπε να πάνε σχολείο «όπως όλα τα χρόνια, με δεκάδες ιώσεις καθημερινά, είτε γρίπες, είτε γαστρεντερίτιδες», αφού όπως θεωρεί και ο συγκεκριμένος ιός (Covid-19) πρόκειται για μια απλή γρίπη και τα σχολεία θα έπρεπε να λειτουργήσουν όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια.




«Για τον άλλον τον κορονοϊό με τα απόβλητα στον Πέλεκα τι γίνεται; Στον κοσμάκη πέφτουν τα 150 ευρώ πρόστιμο, εκεί που μολύνεται όλος ο τόπος, που πεθαίνουν καθημερινά νέοι άνθρωποι εκεί δεν μας ενδιαφέρει; Εκεί δεν πρόκειται για την υγεία μας;» είπε η κ. Πούλιου, επιχειρώντας έναν έωλο συμψηφισμό.

Πάντως όσοι συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία Ελευθερίας, σε ένα ζήτημα φάνηκε να είναι απολύτως σύμφωνοι. Ότι δεν πρόκειται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο με μάσκα. «Δεν θα πάνε» είπαν, μια εβδομάδα μόλις, πριν το πρώτο κουδούνι.

Με θέσεις τα ερωτήματα

Πάντως έχει ενδιαφέρον τα όσα είπαν κάποιοι εκ των συμμετεχόντων όχι μόνο για την χρήση μάσκας αλλά και για τον ιό. Το εντυπωσιακό είναι πως στις περισσότερες των περιπτώσεων οι απαντήσεις τους ήταν ερωτήσεις… «είναι υγιεινό;», «Μπήκε κανένα πρόστιμο στο δήμαρχο Αθηναίων για τα εγκαίνια στην Ομόνοια, που μαζεύτηκαν 3.000 άνθρωποι;», «Τι θα κερδίσουν;», «Δηλαδή εμείς είμαστε χαζοί;», «Τώρα τους πήρε ο πόνος για τις ευπαθείς ομάδες. Όταν τους κόβανε τη σύνταξη;…»

Η eptanews επιχειρεί μεταφέρει τις «ατάκες» και τις απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων που τέθηκαν σε συμμετέχοντες στην συγκέντρωση. Αν και οι περισσότερες των απόψεων αποτελούν ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για σχολιασμό, ωστόσο δεν θα ενδώσουμε στον πειρασμό να τις σχολιάσουμε, ώστε να αποφύγουμε και το ενδεχόμενο να χαρακτηριστούμε «συστημικοί».

Τα συμπεράσματα δικά σας…

«Είναι ουτοπικό να πιστεύουν ότι μπορεί να επιβάλουν μάσκα στα παιδιά»

«Είναι υγιεινό να φοράς τόσες ώρες μάσκα και να εισπνέεις το διοξείδιο που εκπνέεις;»

«Βγήκε ο ιατρικός σύλλογος Αιγίου και είπε ανείπωτα πράγματα πως δηλαδή η μάσκα είναι υγιεινό πράγμα. Υπάρχουν άνθρωποι συστημικοί, οι οποίοι δεν διστάζουν να πουν οτιδήποτε για να μην τους πετάξει έξω το σύστημα. Είτε είναι γιατρός, είτε δικαστικός, είτε είναι εκτελεστική εξουσία. Βλέπετε τους αστυνομικούς. Αντί να πιάσουν τους ανθρώπους που έχουν καταλάβει την πλατεία και την έχουν κάνει τσιφλίκι τους, αναγκάζονται να πιάνουν τους πολίτες, δηλαδή εμάς που πληρώνουμε το φόρο μας και κάνουμε τη νομιμότητά μας κάθε μέρα»

«Είδατε να συλλαμβάνεται κανείς εκεί που μαζεύτηκαν εκατοντάδες μετανάστες και προσευχόντουσαν; Μπήκε κανένα πρόστιμο στο δήμαρχο Αθηναίων για τα εγκαίνια στην Ομόνοια, που μαζεύτηκαν 3.000 άνθρωποι;»

«Αυτό που κάνουμε τώρα, είναι παράνομο. Αποκλείεται και απαγορεύεται από την κυβέρνηση, κάθε συγκέντρωση μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου! Για ποιο λόγο; Τι θα κερδίσουν; Πήγαν οι άλλοι στη Μόρια, στη Χίο και στη Μυτιλήνη και ο ένας πάνω στον άλλον, κουνούσαν χέρια, πόδια και κανένας δεν μπόρεσε να επέμβει. Εμείς δηλαδή τι είμαστε;

«Είναι ένας ιός, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πεθάνουμε όλοι! Θα περάσει από όλο τον κόσμο, κάποιοι θα πεθάνουν, κάποιοι θα ζήσουν. Αυτό όμως που πάνε να κάνουν με τις μάσκες, είναι να φοβίσουν όλο τον κόσμο και να γίνουμε απάνθρωποι.»

«Έχω παιδάκι που θα πάει πρώτη χρονιά στο σχολείο και θα πάει με μάσκα. Πείτε μου πραγματικά πώς να το στείλω! Υπάρχει περίπτωση να το στείλω; Όχι βέβαια!»

«Πρέπει να είναι αφελής ένας άνθρωπος για να παίρνει μονομερή πληροφόρηση και μόνο από τα κρατικά κανάλια. Υπάρχουν άλλοι τόσοι επιστήμονες και από το εσωτερικό και από το εξωτερικό, οι οποίοι δεν λαμβάνουν καθόλου υπόψη την γνώμη τους, για όλο αυτό το πράγμα. Και νομικοί και συνταγματολόγοι οι οποίοι δεν λαμβάνονται από κανέναν υπόψη. Δηλαδή εμείς είμαστε χαζοί;»

«Ακόμη και αυτοί που είναι υπέρ της μάσκας, στο παρελθόν είχαν κάνει δηλώσεις ότι η χρήση της μάσκας είναι μη απαραίτητη ή είναι βλαβερή. Πειραματόζωα τα κάνουμε τα παιδιά, γιατί δεν μπορούμε να προστατέψουμε τις ευπαθείς ομάδες. Επειδή είμαστε ανίκανοι σαν κράτος να προστατέψουμε τις ευπαθείς ομάδες, μεταφέρουμε την ευθύνη στα παιδιά μας»

«Τώρα τους πήρε ο πόνος για τις ευπαθείς ομάδες. Όταν τους κόβανε τη σύνταξη;»

«Εμείς είμαστε δημοκράτες, ψηφίσαμε ένα δημοκρατικό κόμμα, αλλά δυστυχώς η παγκόσμια χούντα μάς κυβερνάει»

«Η υποχρεωτικότητα μας ενοχλεί. Ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει αν θα τη φοράει ή όχι»




https://eptanews.gr/protoselido/sygkentrosi-kinimatos-anti-maskas-stin-katerini-einai-apli-gripi-den-tha-steiloyme-ta-paidia-mas-sto-scholeio/?fbclid=IwAR06q55R_wR8CZ-NyUvfBX5ny1GeTFgVXCmwYO8aUyFZMwjn44fFrmPC5lU