30.9.20

1η ΟΚΤΩΒΡΗ, ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, Τσιώτσιος Θεόδωρος, Μέλος Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚ ΠΙΕΡΙΑΣ.

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,
οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας έχουμε την πίστη και είναι περήφανοι ότι εξετέλεσαν επάξια το χρέος τους και το καθήκον τους απέναντι στην πατρίδα όποια εργασία κι αν έκαναν, από απ' όποιο μετερίζι κι αν πάλεψαν.
Όσες κυβερνήσεις και αν πέρασαν μέσα στην προεκλογική παραζάλη πάντα δόθηκαν πολλές υποσχέσεις, μόλις όμως λίγο μετά τις εκλογές αμέσως τα ξεχνούν, όμως δεν πρέπει να ξεχνούν ότι οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας είναι θεμελιωτές και οι πρόδρομοι κάθε μορφής κοινωνικής προόδου.
Είναι άνθρωποι που περνώντας από διάφορες κακοτοπιές και Συμπληγάδες του βίου τους, σε εξαιρετικά δύσκολους καιρούς κατάφεραν να μακροημερεύσουν.
"ΕΊΜΑΣΤΕ ΡΙΖΕΣ ΖΩΗΣ."
ΟΙ σημερινοί συνταξιούχοι είναι αυτοί που δούλεψαν σκληρά για το στέριωμα της Κοινωνικής ασφάλισης, παλεύοντας αποφασιστικά κάθε μορφή αντίδρασης που έδωσε το χέρι της για την βοήθεια δουλεύοντας μη γνωρίζοντας ωράρια, άδειες, ανάπαυση, χωρίς Ασφάλεια με εξευτελιστικό μεροκάματο 12 και 15 ώρες την ημέρα, χειμώνα, καλοκαίρι μέσα στο κρύο, την παγωνιά και το λιοπύρι, στο εργοστάσιο, στην οικοδομή, στο γραφείο στο χωράφι παντού.
Δεν θα γράψω σήμερα για τα αιτήματα μας, είναι γνωστά αλώστε σε όλες τις κυβερνήσεις.
Πρέπει να γίνει συνείδηση κράτους και πολιτών ότι οι απόμαχοι της δουλειάς δεν είναι σε καμιά περίπτωση απόμαχοι της ζωής, δεν είναι ξοφλημένοι και τους ανήκει πραγματικά μια πιο ανθρώπινη και αξιοπρεπή ζωή.
Γι’ αυτό λέμε, μπορεί να ρόζιασαν τα χέρια μας, μπορεί να λύγισαν τα πόδια μας, μπορεί να άσπρισαν τα μαλλιά μας, μα δεν κουραστήκαμε να αγωνιζόμαστε για μια πιώ ανθρώπινη ζωή και όχι σαν αυτή που πέρασε τα πρώτα χρόνια η γενιά μας, ήταν σκληρή μαύρη και άπονη, αυτή ήταν η κοινωνική μας μοίρα.
Μια μοίρα πού κατά τα φαινόμενα θα μας συνοδεύει μέχρι την τελευταία μας πνοή.
Αν και αγωνιστήκαμε όλη μας τη ζωή πάντα για την Ειρήνη, τη Δημοκρατία, και να τα αφήσουμε πίσω μας στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας σε ένα καλύτερο κόσμο Ειρηνικό χωρίς δάκρυα.

Χρόνια πολλά σε όλους τους συνταξιούχους, ειρηνικά, με ΥΓΕΙΑ, και Ομόνοια, Και αυτό θα περάσει.!!!!!!!!!