15.5.20

ΟΜΟΦΩΝΑ ΕΝΟΧΟΙ οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης. Ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη για τους δύο κατηγορούμενους.Το συγκλονιστικό σύνθημα

Ενοχοι όπως κατηγορούνται κρίθηκαν οι δυο κατηγορούμενοι για τον βιασμό και την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο
του 2018 στη Ρόδο. Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας καταδίκασε ομόφωνα για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για βιασμό τον 22χρονο Ροδίτη και τον 20χρονο Αλβανό.
Οι κατηγορούμενοι δεν αντέδρασαν στο άκουσμα της κρίσης των δικαστών που στην περίπτωση που δεν τους αναγνωρίσουν ελαφρυντικά μεταφράζεται σε ισόβια κάθειρξη. Λίγο πριν ανέβουν στην έδρα οι δικαστές επικράτησε απόλυτη ησυχία στο ακροατήριο με τους κατηγορουμενος να οδηγούνται στο εδώλιο. 


Το δικαστήριο ομόφωνα επέβαλε στους κατηγορούμενους για τον ομαδικό βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη 15 χρόνια κάθειρξη στον καθένα και για την ανθρωποκτονία, ισόβια κάθειρξη στον καθένα.Η εισαγγελέας είχε ζητήσει επίσης, να τους επιβληθεί ισόβια κάθειρξη στον καθένα για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και κάθειρξη 15 ετών στον καθένα για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού. Η πρόταση τελικά έγινε δεκτή από το δικαστήριο, που απέρριψε ομόφωνα τα αιτήματα των δύο κατηγορουμένων για το σύνολο των ελαφρυντικών που είχαν ζητήσει.

Η ανακοίνωση της τελικής ετυμηγορίας του δικαστηρίου έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους παρευρισκόμενους, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της προέδρου. «Εδώ είναι δικαστήριο, είναι δίκη, δεν είναι παράσταση και πρέπει να σέβεστε τη διαδικασία», είπε.

Καμία Ελένη δολοφονημένη», «ποτέ μην ξεχαστεί τι κάναν στην Ελένη».
Για περισσότερα από 20 λεπτά αυτό το σύνθημα αντηχούσε έξω από το Εφετείο της Αθήνας, λίγο μετά την έκδοση της απόφασης για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.