7.5.20

Οι συγγραφείς μένουν σπίτι και μας ταξιδεύουν με ένα βιβλίο

Oι ελ­λη­νί­δες και οι έλ­λη­νες συγ­γρα­φείς μέ­νο­ντας σπί­τι, μοι­ρά­στη­καν μα­ζί μας τις σκέ­ψεις τους, μας πρό­τει­ναν βι­βλία, μας έδω­σαν ιδέ­ες και μας κρά­τη­σαν συ­ντρο­φιά, συμ­με­τέ­χο­ντας στην κα­μπά­νια για την ενί­σχυ­ση του βι­βλί­ου και της ανά­γνω­σης με κε­ντρι­κό σύν­θη­μα «Μέ­νου­με σπί­τι, τα­ξι­δεύ­ου­με με ένα βι­βλίο», που υλο­ποί­η­σε ο Ορ­γα­νι­σμός Συλ­λο­γι­κής Δια­χεί­ρι­σης Έρ­γων του Λό­γου (ΟΣ­ΔΕΛ).

Οι συγ­γρα­φείς δη­μιούρ­γη­σαν μέ­σα από το σπί­τι τους, με δι­κά τους μέ­σα, το βί­ντεο-μή­νυ­μά τους και το μοι­ρά­στη­καν μα­ζί μας. Για­τί ξέ­ρουν κα­λύ­τε­ρα από τον κα­θέ­να, βιώ­νο­ντας τη μο­να­χι­κή δια­δι­κα­σία της συγ­γρα­φής, ότι το βι­βλίο μπο­ρεί να εί­ναι σύμ­μα­χος, πη­γή γνώ­σης, χα­ράς και δύ­να­μης, ει­δι­κά τώ­ρα που πρέ­πει να μεί­νου­με μα­κριά, αλ­λά όχι μό­νοι.

Στην κα­μπά­νια συμ­με­τεί­χαν με βί­ντεο-μη­νύ­μα­τά τους οι συγ­γρα­φείς: Κώ­στας Ακρί­βος, Κώ­στας Αρ­κου­δέ­ας, Χρή­στος Αστε­ρί­ου, Άν­να Βα­σι­λειά­δη , Κω­στής Γκι­μο­σού­λης, Λέ­να Δι­βά­νη, Ζέ­φη Κό­λια, Μαί­ρη Κόν­τζο­γλου, Εύη Λα­μπρο­πού­λου, Διο­νύ­σης Λεϊ­μο­νής, Εύα Μα­θιου­δά­κη, Μι­χά­λης Μο­δι­νός, Ελευ­θε­ρία Με­τα­ξά, Σο­φία Νι­κο­λα­ΐ­δου, Ελέ­νη Πριο­βό­λου, Βαγ­γέ­λης Ρα­πτό­που­λος, Αλέ­ξης Στα­μά­της, Βί­βιαν Στερ­γί­ου, Δη­μή­τρης Στε­φα­νά­κης, Άρης Σφα­κια­νά­κης, Δη­μή­τρης Σω­τά­κης.

Με την ενέρ­γεια αυ­τή οι συγ­γρα­φείς συμ­με­τεί­χαν στην κοι­νή προ­σπά­θεια «Μέ­νου­με σπί­τι», εμ­ψυ­χώ­νο­ντας τους ανα­γνώ­στες και προ­τρέ­πο­ντάς τους να συ­νε­χί­σουν να προ­μη­θεύ­ο­νται βι­βλία -κα­θ’ όλη τη διάρ­κεια των μέ­τρων κοι­νω­νι­κής απο­στα­σιο­ποί­η­σης- από τα ηλε­κτρο­νι­κά βι­βλιο­πω­λεία ή τη­λε­φω­νι­κά από τα βι­βλιο­πω­λεία της γει­το­νιάς.

Πα­ράλ­λη­λα συ­νε­χί­στη­κε με ανα­νέ­ω­ση του δη­μιουρ­γι­κού θέ­μα­τος και η ευ­ρύ­τε­ρη κα­μπά­νια του ΟΣ­ΔΕΛ «Μέ­νου­με σπί­τι, τα­ξι­δεύ­ου­με με ένα βι­βλίο», που ξε­κί­νη­σε τον Μάρ­τιο, με στό­χο την ενί­σχυ­ση του βι­βλί­ου και της ανά­γνω­σης, και υπο­στη­ρί­χθη­κε με θέρ­μη από τους δη­μιουρ­γούς, τους εκ­δό­τες και τους βι­βλιο­πώ­λες, αλ­λά και τις ανα­γνώ­στριες και τους ανα­γνώ­στες.

Η κα­μπά­νια, με κε­ντρι­κό σύν­θη­μα «Μέ­νου­με σπί­τι, τα­ξι­δεύ­ου­με με ένα βι­βλίο», πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στο πλαί­σιο των πο­λι­τι­στι­κών και κοι­νω­νι­κών δρά­σε­ων, για την ενί­σχυ­ση του βι­βλί­ου και της ανά­γνω­σης, που απο­τε­λούν μέ­ρος της απο­στο­λής του ΟΣ­ΔΕΛ.

Μπο­ρεί­τε να δεί­τε τα βί­ντεο-μη­νύ­μα­τα των συγ­γρα­φέ­ων στο κα­νά­λι του ΟΣ­ΔΕΛ στο
 YouTube.