31.5.20

49o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ - Πρεμιέρα στις 19 Ιουλίου

Χωρίς τιμώμενη χώρα, που αρχικά είχε αποφασιστεί ότι θα ήταν η Αίγυπτος και με αλλαγές στο πρόγραμμα του λόγω της πανδημίας, το 49ο Φεστιβάλ Ολύμπου κάνει πρεμιέρα στις 19 Ιουλίου.
Στο φετινό πρόγραμμα που θα είναι...

μικρότερο σε παραστάσεις όπως εξήγησε ο Πρόεδρος κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος, περιλαμβάνονται θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις και αρχαιολογικές ομιλίες όπως και τα προηγούμενα χρόνια , προσαρμοσμένες στις νέες συνθήκες και τα μέτρα προστασίας λόγω Covid19 και τις προϋποθέσεις που θέτει το υπουργείο Πολιτισμού.

Προσαρμοσμένες στα νέα δεδομένα ο εκδηλώσεις

Οι εκδηλώσεις θα είναι μοιρασμένες στο αρχαίο θέατρο Δίου, το κάστρο του Πλαταμώνα, στην Κατερίνη στις «Εννέα μούσες» (πρώην αρχοντικό Τσαλόπουλου), και σε άλλες περιοχές. Η Αντιπεριφέρεια είναι και φέτος συνδιοργανωτής και στηρίζει οικονομικά τις εκδηλώσεις ενώ σε εξέλιξη είναι συναντήσεις με δήμους και φορείς για την στήριξη του θεσμού και των εκδηλώσεων.

Σε οργανωτικό και καλλιτεχνικό επίπεδο των μέλη του Δ.Σ και των επιτροπών που έχουν συσταθεί εργάζονται πυρετωδώς για την διεκπεραίωση όλων των εκκρεμοτήτων και την κατάρτιση του προγράμματος. Βάση των μέτρων ο κόσμος που θα μπορεί να παρακολουθεί τις εκδηλώσεις θα είναι λιγότερος όπως προβλέπεται από τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Για παράδειγμα το αρχαίο θέατρο Δίου έχει χωρητικότητα 2.500 καθήμενων θεατών. Αυτό σημαίνει ότι θα κόβονται 1.250 εισιτήρια, τα μισά δηλαδή προκειμένου να διατηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας.

Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται και πέντε από τις 251 συνολικά παραστάσεις που ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες η υπουργός πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, οι οποίες θα γίνουν σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Πιερίας με το Φεστιβάλ Ολύμπου.

Προσιτές τιμές των εισιτηρίων

Σε ότι αφορά την τιμή των εισιτηρίων όπως επεσήμανε ο κ. Παπαχρήστος οι τιμές θα είναι στα ίδια επίπεδα, προσιτές έτσι ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις όσοι το επιθυμούν.