21.5.20

ΘΑ ΜΑΣ "ΦΑΝΕ" ΤΑ ΧΌΡΤΑ...!!! Καθαρισμός δημόσιων και δημοτικών κτιρίων από ξερά χόρτα και εύφλεκτα υλικά. Ένας πολίτης επισημαίνει...30 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αποκλειστικές φωτογραφίες:
 Γιάννης Σαμοθράκης  
Διαβάζοντας στην ιστοσελίδα του δήμου Κατερίνης για τη λήψη προληπτικών κατασταλτικών μέτρων για τον καθαρισμό οικοπέδων από ξερά χόρτα και
εύφλεκτα υλικά από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, παράγραφος(στ) Τη λήψη προληπτικών και κατασταλτικών µέτρων για την προστασία των κοινοχρήστων χώρων από εκδήλωση πυρκαγιάς. Στο πλαίσιο αυτό µεριµνά για την τήρηση των υποχρεώσεων από τους ιδιοκτήτες, νοµείς και επικαρπωτές, προς καθαρισµό των οικοπεδικών και ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων και αυτοτελών οικισµών και σε απόσταση µέχρι 100 µέτρων από τα όριά τους. Σε περίπτωση µη συµµόρφωσης των υποχρέων, προβαίνει υποχρεωτικά στον αυτεπάγγελτο καθαρισµό των χώρων αυτών και βεβαιώνει εις βάρος τους την ισόποση σχετική δαπάνη του Δήµου.
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, ο Δήμος υποχρεούται στον αυτεπάγγελτο καθαρισμό των χώρων. Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του δήμου, βεβαιούται εις βάρος τους η ισόποση σχετι­κή δαπάνη του δήμου προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώ­δικα.
Στέλνω φωτογραφίες επειδή επηρεάστηκα από τα παραπάνω άρθρα και φωτογράφισα κτίρια που η εικόνα τους δεν είναι η καλύτερη.
Μπορεί ο δήμος να "υποχρεώνει" τους δημότες στις παραπάνω ενέργειες αν δεν δείχνει το "καλό παράδειγμα";
Οι παραπάνω σκέψεις αποτελούν μια επισήμανση, όχι καταγγελία...

Γιατί όπως πλέον συνηθίσαμε να λέμε υπάρχει και η ατομική ευθύνη, εκεί που ΚΑΙ ο πολίτης πρέπει να κάνει όσα του αναλογούν...ΑΛΛΑ δε μπορεί να κουνάει ένας φορέας το δάχτυλο στους πολίτες να κάνουν όσα δεν έκανε!!!
Καλημέρα!