7.3.20

Κεραμέως: Τα σχολεία θα κλείνουν όπου υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα

Κορονοϊός Ελλάδα: «Θα προχωρήσουμε σε κλεισίματα σχολείων όσο έχουμε επιβεβαιωμένα κρούσματα και εκδρομές που
επιστρέφουν από πληττόμενες περιοχές», δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας σε εκπομπή στην ΕΡΤ. Σημείωσε πως «πρώτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας» και σημείωσε πως «ακολουθώ αυστηρά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ακολουθούμε κατά γράμμα όποιο μέτρο μας πουν πως είναι το ενδεδειγμένο».

Η ίδια εξήγησε ότι έχουν κλείσει σχολεία σε τρεις νομούς, καθώς υπάρχει πληθώρα κρουσμάτων από την εκδρομή στο Ισραήλ. Τόνισε, δε, πως: «Αν ο ΕΟΔΥ μας συστήσει προληπτικό κλείσιμο, αυτό θα κάνουμε». Αναφορικά με τις απουσίες των μαθητών, η υπουργός εξήγησε πως έχει προβλεφθεί για τους μαθητές που αυτοαπομονώνονται, ακολουθώντας οδηγίες του ΕΟΔΥ, οι απουσίες τους αυτές να μην προσμετρώνται. Για την ύλη που θα χαθεί για τα σχολεία που κλείνουν για 14 ημέρες σημείωσε: «Έχουμε εκπονήσει σχέδια για το πώς θα καλυφθεί η ύλη, θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες».

Σχετικά με τις εκδρομές, η υπουργός υπενθύμισε πως είναι σε ισχύ καθολική απαγόρευση στις σχολικές εκδρομές του εξωτερικού, αλλά δεν υπάρχει απαγόρευση για εκδρομές του εσωτερικού. «Αν μας πει ο ΕΟΔΥ πως πρέπει να γίνει και αυτό, θα το κάνουμε», πρόσθεσε. «Δεν είμαι λοιμωξιολόγος ούτε επιδημιολόγος», συμπλήρωσε, «έχουμε ειδικούς, όποιο μέτρο εκείνοι θεωρούν πιο πρόσφορο, αυτό εφαρμόζουμε κατά περίπτωση».

https://www.flash.gr/politiki/1576105/koronoios-ellada-keramews-ta-scholeia-tha-kleinoyn-opoy-yparchoyn-epibebaiwmena-kroysmata