16.1.20

Βελόπουλος: «Όχι» από την Ελληνική Λύση στην υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου.

Βελόπουλος: “Σήμερα (σ.σ. Πέμπτη 16.01.2020) συνεκλήθη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, λόγω της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ αναγκάζεται λόγω των “πεπραγμένων” της κας Σακελλαροπούλου αλλά και άλλων προαπαιτουμένων που δεν υφίστανται να αρνηθεί την “αριστεροφοβική” πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας”, τονίζει σε ανακοίνωσή του το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, απορρίπτοντας την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Και συνεχίζει στην ανακοίνωση: 
“Και αφού μιλάμε για προαπαιτούμενα και “πεπραγμένα” παραθέτουμε μερικά εξ αυτών: Παραβιάζεται η αρχή του Συντάγματος, της διάκρισης των εξουσιών και δυστυχώς για ακόμα μια φορά “διαπλέκεται” η πολιτική με τη δικαιοσύνη. 
Δυστυχώς η κα Σακελλαροπούλου δεν είναι διεθνώς αναγνωρισμένη και δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τη χώρα στο εξωτερικό. Για πρώτη φορά ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας δεν θα μπορεί να επισκεφτεί το Άγιον Όρος, με ό,τι αυτό σημαίνει. Τον Μάρτιο του 2001 στο Συμβούλιο της Επικρατείας τάχθηκε υπέρ της απαγόρευσης της υποχρεωτικής αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, συντασσόμενη με την πλειοψηφία.