2.12.19

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ στη παρουσίαση του νέου παραμυθιού του ΘΑΝΟΥ ΚΟΣΥΒΑ στην ΚΑΤΕΡΙΝΗ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Μια πετυχημένη παρουσίαση του τέταρτου παιδικού βιβλίου, του ΘΑΝΟΥ ΚΟΣΥΒΑ , «Ο Ρούλης ο φουγαρούλης έγινε… καπνός!» από
τις εκδόσεις Άτλαντας, πραγματοποιήθηκε στην Εκάβη το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, όπου δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο από την προσέλευση του κόσμου. Η παρουσίαση έγινε σε συνδιοργάνωση του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου και των εκδόσεων Άτλαντας.
Συντελεστές της παρουσίασης, η Μαργαρίτα Αμανατίδου, εκπαιδευτικός και Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας. Μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αγίου Ιωάννη με τους δασκάλους τους, Ιωάννα Λυπουρλή, Κώστα Τζομίδη και Τραϊανό Σμιλίδη, οι οποίοι έκαναν μία πολύ όμορφη δράση, ένα θεατρικό δρώμενο βασισμένο στο βιβλίο και μέσα από τη δραματοποίηση, το θεατρικό τους παιχνίδι και τα τραγούδια τους μετέδωσαν τα μηνύματα του βιβλίου με τον καλύτερο τρόπο.
Τα μέλη των Homo Musiens και της Ορχήστρας Νέων Δίου επένδυσαν μουσικά την παρουσίαση.
Ο μοναδικός Μάκης Αϊβάζογλου, τραγουδοποιός-τραγουδιστής ερμήνευσε και έπαιξε στο πιάνο τρία τραγούδια, τα δύο σε μουσική και στίχους του ίδιου και το ένα σε μουσική δική του και στίχους Χρύσας Γκατζελάκη και Θάνου.

Ο εξαιρετικός Χρήστος Νευρίδης, μουσικός, ο οποίος έπαιξε στο πιάνο ένα τραγούδι σε μουσική δική του και στίχους Θάνου Κόσυβα και ερμήνευσε μοναδικά ο ταλαντούχος Κωνσταντίνος Πασχάλης και ένα τραγούδι σε μουσική του Κώστα Μανίκη και στίχους Θάνου Κοσυβα και ερμήνευσε με την υπέροχη βελούδινη φωνή της η Φιλιώ Σέρβου.

Όλα τα τραγούδια που ακούστηκαν σε πρώτη εκτέλεση ήταν εμπνευσμένα από το βιβλίο και πρόκειται μαζί με άλλα να κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες σε CD.

Ο πρόεδρος του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος και ο Δημοσθένης Σεϊταρίδης, μέλος της Αντικαπνιστικής Κίνησης Κατερίνης για την Προστασία από το Παθητικό Κάπνισμα έκαναν έναν χαιρετισμό.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η βουλεύτρια Πιερίας κα Μπέτυ Σκούφα.