24.11.19

ΑΣΤΕΡΗΣ ΓΚΕΚΑΣ: ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΛΟΙ;

Ο γνωστός εικαστικός ΑΣΤΕΡΗΣ ΓΚΕΚΑΣ  πέρα από την τέχνη του μας ξαφνιάζει ευχάριστα και με τις αναρτήσεις του στο προφίλ του στο facebook... Από εκεί και από το Παρίσι, η ανάρτηση που αναδημοσιεύουμε:
"Σάββατο με κρύο και βροχή .Η θαλπωρή του ευρωπαϊκού οικοδομήματος
ελάχιστη πλέον. Δεν μπορεί να γλυκάνει την ζωή των πολιτών της. Υπερβολικη και άδικη φορολογία,πανάκριβη κατοικία,τιμές τρένων στα ύψη , και το μπακάλικο έγινε φαρμακείο. Την ίδια ώρα χαρτογιακάδες και ρεμπεσκέδες τεχνοκράτες , πολιτικοί μιας δήθεν ενωμένης πατρίδας κάνουν τα πάντα να χαλάσουν την μοιρασιά , να στείλουν τον πλούτο στους εργοδότες τους ....Η επικοινωνία είναι αυξημένη και πλέον άρχισαν οι μεταδοτικές συζητήσεις που ξηλώνουν το ψεύτικο υφάδι αυτής της ευρωπαϊκής πλειοψηφίας και φαίνεται πλέον ότι το κασμίρι ήταν μόνο λινάτσα .Τα μέσα ΜΕ στρέφουν τις σκέψεις των πολιτών σε αλλά θέματα , στην Ελλάδα ασχολούμαστε με τον χαφιεδονομο της καταδοσης των καπνιστών....πχ και όχι με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που έρχονται για τους μικρομεσαίους ..
Σάββατο με κρύο και βροχή στην ΑΨΙΔΑ ΤΟΥ ΘΡΙΑΜΒΟΥ τα κίτρινα γιλέκα ξηλώνουν το ψεύτικο πουλόβερ αυτών των ευρωπαϊκών πολιτικών .
Τα ελληνικά μέσα ΜΕ, όπως δεν αναφέρουν τίποτα από τα αίσχη που γίνονται Χιλή και Νότια Αμερική δεν ασχολούνται συνειδητά με αυτά ,και θα μαθαίνουμε από το fb η από τις φρυκτωριες των επαναστατικών δράσεων .Εδω κάτι γίνεται , σε μας που πήγαν όλοι; 
Τι είναι αυτό το πραμα που κυκλοφορεί στην πιάτσα ;



Guilaume Apollinair
Δεσμοί
Σχοινιά καμωμένα από κραυγές
Απ άκρη σ άκρη της Ευρώπης
Ήχος καμπάνας ,Μεταιωροι αιώνες
Σιδηροτροχιες δένουν τα Έθνη
Είμαστε δυο τρεις άνθρωποι
Ελεύθεροι από δεσμούς
Ας δώσουμε τα χέρια