2.10.19

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ από απατεώνες που ζητούν χρήματα για εμπλοκή συγγενών σε τροχαία. Τι τους λένε.

Οι απατεώνες ξαναχτύπησαν στην Κατερίνη… Νέα κρούσματα τηλεφωνημάτων σε ηλικιωμένους, ότι «δήθεν» εγγόνια τους ενεπλάκησαν
σε τροχαίο και ζητούν χρήματα για να βοηθήσουν. 

Πρώτα βάζουν άτομο  να μιμείται νεαρό συγγενικό πρόσωπο λέγοντας εκφράσεις όπως " Γιαγιά τράκαρα..", "Παππού σκότωσα με το αυτοκίνητο κάποιον", "Γιαγιά βοήθεια, σώσε με" κλπ....και αν το υποψήφιο "θύμα" της απάτης "τσιμπήσει" μπαίνει στο παιχνίδι και δεύτερο άτομο με σκοπό να κλείσει τη συμφωνία και να λάβει το χρηματικό βοήθημα, που συνήθως είναι από 7.000 ως 40.000 !! 
 Η πρόσφατη αντίδραση από την ηλικιωμένη στην Κρήτη που ενημέρωσε την αστυνομία και τους συνέλαβαν, έχει αφυπνίσει τους ηλικιωμένους, ο τρόμος που προκαλείται όμως από τα τηλεφωνήματα των απατεώνων, προκαλεί τρόμο και αναστάτωση στις οικογένειες… Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι ότι γνωρίζουν σε ποια σπίτια ζουν ηλικιωμένοι… Προσοχή λοιπόν, τα μάτια δεκατέσσερα.
Η δημοσιότητα αλλά και η σχετική διαφήμιση της αστυνομίας λειτουργεί αποτρεπτικά, προφυλάσσοντας τους πολίτες, καλό όμως είναι να καταγγέλλονται αυτά τα περιστατικά για την αποτροπή τους.