23.9.19

Τι θέλει ένας άντρας στη σχέση – 14 Αλήθειες!

1) Κατανόηση
Στο κομμάτι το οποίο οι άντρες συνήθως ζητούν κατανόηση

Σχετίζεται με τις αντιδράσεις τους. Υπάρχει μία μικρή διαφορά αφού οι γυναίκες θέλουμε περισσότερο να δείχνουν
κατανόηση στις ανάγκες μας. Για παράδειγμα, θέλουν να δείξουμε κατανόηση όταν η συμπεριφορά τους είναι πιο αυθόρμητη ή παρορμητική από αυτό που εμείς μπορούμε να δεχτούμε, σε κάποιες στιγμές που μπορεί να είναι πιο απότομοι ή λιγότερο τρυφεροί και ρομαντικοί. Κάτι που ακούμε συχνά είναι η κατανόηση στις κοινωνικές συναναστροφές τους. Για να γίνουμε πιο σαφείς εννοούμε κυρίως στις συναναστροφές τους με το γυναικείο φύλο. Μάλιστα η κατανόηση που ζητούν τις περισσότερες φορές σε αυτό το θέμα, είναι τόση που οι ίδιοι δεν μπορούν να δείξουν. Για να μην παρεξηγηθούμε όμως ας δούμε ένα απλό και πολύ συνηθισμένο παράδειγμα! Στο χώρο εργασίας ή στο φιλικό του περιβάλλον υπάρχει μία γυναίκα που, κατά τη γνώμη μας, οι σχέσεις τους δεν είναι τόσο τυπικές όσο θα έπρεπε. Ζητούν από μας να κατανοήσουμε τη θέση τους και να μη γινόμαστε υπερβολικές αφού είναι μία γυναίκα στη δουλειά τους ή μία παλιά καλή φίλη και έχουν αυτή τη σχέση που οι ίδιοι θεωρούν απαραίτητη. Οι περισσότεροι άντρες όμως στην αντίθετη περίπτωση δύσκολα θα έδειχναν τόση κατανόηση όση ζητούν από εμάς. Θα μπορούσαμε να αναλύσουμε πολλές μικρές καταστάσεις της καθημερινότητας που, ουσιαστικά, φαίνεται να διεκδικούν ένα μεγαλύτερο μερίδιο κατανόησης από όσο μπορούν να προσφέρουν.

2) Εμπιστοσύνη – ελευθερία

Θεωρητικά είναι κάτι που θέλουμε να βρούμε μέσα σε μία σχέση τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες. Η διαφορά δημιουργείται στο πώς τα μεταφράζουμε εμείς και πώς οι άντρες! Ορισμένες φορές θεωρούν πως η εμπιστοσύνη είναι κάτι που θα πρέπει να είναι δεδομένο από εμάς προς το πρόσωπό τους. Δεν μπορούν να αντιληφθούν πόσα μικρά πράγματα μπορούμε να παρατηρήσουμε εμείς οι γυναίκες τα οποία θα μας κάνουν να μην έχουμε τόση εμπιστοσύνη όση θα ήθελαν. Η ελευθερία πάλι είναι σχετική με την εμπιστοσύνη που τους δείχνουμε και την τοποθετούν κυρίως στο κομμάτι που αφορά στους φίλους τους. Θεωρούν πως οι γυναίκες γίνονται πιο πιεστικές σε αυτό το θέμα από όσο θα έπρεπε. Επίσης ο έλεγχος που μπορεί να νιώσουν γενικότερα από μία γυναίκα, ο οποίος κατά συνέπεια τους κόβει την ελευθερία που θέλουν να αισθάνονται, φαίνεται να έχει πιο στενά όρια από όσα θα έβαζε μία γυναίκα.
3) Θαυμασμός – επιβεβαίωση

Μέσα σε μία σχέση ένας άντρας θέλει να βρει τον θαυμασμό και την επιβεβαίωση. Ο θαυμασμός προς το πρόσωπό τους είναι πολύ σημαντικό για αυτούς όσο και για μία γυναίκα. Οι άντρες όμως βλέπουμε ότι πολύ σημαντικό κομμάτι για να νιώθουν οι ίδιοι αυτοπεποίθηση είναι η εργασία τους. Πολλές φορές μάλιστα είναι κάτι το οποίο προβάλλουν. Την επιβεβαίωση την χρειάζονται σχετικά με την εμφάνισή τους έτσι ώστε να μπορούν να νιώθουν και πιο ασφαλής με τα συναισθήματά μας. Ο θαυμασμός που θα τους δείξουμε και η επιβεβαίωσή μας θα τους κάνει να αισθάνονται πιο όμορφα θεωρώντας πως η γοητεία τους μένει αναλλοίωτη στο χρόνο. Μπορεί οι γυναίκες να ξέρουμε πολύ καλά ότι ακόμα και σε αυτό το κομμάτι δεν χρειάζεται να χάνουμε το μέτρο, αλλά ένας άντρας θα ήθελε πολύ! .
4) Διακριτούς ρόλους

Όσα χρόνια και αν περάσουν αυτό θα είναι το Α και το Ω σε ένα αντρικό μυαλό και πολλές φορές μας βρίσκει σύμφωνες. Ένας άντρας στη σχέση του θέλει να καταλαβαίνει πως μαζί του αισθανόμαστε ασφάλεια, τον υπολογίζουμε, εμπιστευόμαστε την γνώμη του και άνω απ’ όλα είναι ο «στυλοβάτης του σπιτιού»! Όταν χαθεί το μέτρο αρχίζουν και αισθάνονται άβολα, νομίζουν πως χάνουν τον δυναμισμό τους και αυτό κατά συνέπεια επηρεάζει τις αντιδράσεις τους. Δεν είναι περίεργο να παρατηρήσουμε ότι έχουν αρχίσει να ξενερώνουν.

5) Σιγουριά

Ένας άντρας στη σχέση του επιθυμεί να νιώθει σιγουριά σχετικά με την συμπεριφορά μας και τα συναισθήματα που του εκφράζουμε. Επειδή δεν μπαίνουν στην διαδικασία να ψάχνουν τι μπορεί να σκεφτόμαστε και αν συνδυάζεται με αυτά που λέμε, όπως κάνουμε συνήθως οι γυναίκες, οπότε προτιμούν πιο ξεκάθαρες αντιδράσεις από την πλευρά μας. Θέλουν να είναι σίγουροι ότι είμαστε εκεί γι’ αυτούς και να μην δημιουργούνται συχνά αμφιβολίες που θα τους βάζουν σε σκέψεις.
6) Να μην είμαστε «γαντζωμένες» επάνω τους

Όσο και να πιστεύουμε οι γυναίκες πως οι άντρες λατρεύουν να έχουν το πάνω χέρι, παρατηρούμε πως όταν γαντζωθούμε από πάνω τους στη σχέση δυσανασχετούν και σιγά – σιγά κουράζονται. Έτσι εύκολα αντιλαμβανόμαστε ότι είναι κάτι που δεν θα ήθελαν να βιώνουν μέσα στη σχέση τους και προτιμούν να υπάρχει μέτρο και ισορροπία. Όπως μία γυναίκα έτσι κι ένας άντρας νιώθει την ανάγκη να θαυμάζει την σύντροφό του και αυτό να διατηρηθεί στον χρόνο. Μία γυναίκα η οποία έχει γαντζωθεί από πάνω τους θεωρούν ότι τους δεσμεύει σε κάθε τους κίνηση και με τον καιρό αρχίζουν να αισθάνονται μεγάλη ευθύνη.
7) Να μην δείχνουμε πιο δυναμικές

Αν μπαίναμε στην διαδικασία να κάνουμε ένα γκάλοπ για το συγκεκριμένο θέμα, δεν είναι λίγοι οι άντρες που θα μας τονίσουν ότι δεν θέλουν η σύντροφός τους να δείχνει πιο δυναμική από αυτούς γιατί τότε αισθάνονται έξω από τα νερά τους. Δεν χρειάζεται να παρερμηνεύσουμε όλο αυτό και να υποθέσουμε ότι οι άντρες μας προτιμούν αδύναμες! Απλά δεν θέλουν να χάνεται αυτή η αίσθηση της προστασίας που μπορεί να προσφέρει ένας άντρας σε μία γυναίκα. Φυσικά και θαυμάζουν τις δυναμικές γυναίκες αλλά όταν βρισκόμαστε μόνες μαζί τους έχουν ανάγκη να νιώθουν πως αυτοί είναι οι δυναμικοί, οι προστάτες, οι «άντρες» του σπιτιού με την καλή έννοια!

8) Να μην γινόμαστε πιεστικές

Σε καμία περίπτωση δεν αντέχουν οι άντρες τις πιεστικές καταστάσεις μέσα στη σχέση! Μπορεί εύκολα να αισθανθούν πιεσμένοι ιδιαίτερα αν πριν ακολουθούσαν έναν τελείως διαφορετικό τρόπο ζωής. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ήταν σίγουροι κι έτοιμοι να προχωρήσουν σε αυτή τη σχέση, απλά δύσκολα θα προσαρμοστούν να είμαστε πιεστικές απέναντί τους. Ας έχουμε σε μία άκρη του μυαλού μας ότι έρχονται σε μία τέτοια θέση πολύ πιο εύκολα από εμάς τις γυναίκες.
9) Να μην παραμελούμε την εμφάνισή μας

Οι άντρες συχνά παραπονιούνται πως στην πορεία της σχέσης παραμελούμε την εμφάνισή μας. Από την μία θα λέγαμε πως όντως ορισμένες φορές συμβαίνει και ειδικά στις μακροχρόνιες σχέσεις, αλλά αν ήταν εφικτό θα μας προτιμούσαν αναλλοίωτες στον χρόνο. Από την μεριά μας πάλι οι γυναίκες αναρωτιόμαστε πως γίνεται να περνούν οι δεκαετίες και να παραμένουμε όπως μας είχαν γνωρίσει. Αρκετοί άντρες και όχι όλοι γίνονται λίγο υπερβολικοί σε αυτό το θέμα και δεν μπαίνουν στην διαδικασία να κοιτάξουν τις δικές τους αλλαγές. Όπως και να ‘ χει το να μην παραμελούμε την εμφάνισή μας θα μας βοηθήσει κι εμάς στην αυτοπεποίθησή μας.
10) Να μην υπεραναλύουμε τα πάντα

Στο μυαλό ενός άντρα τα πράγματα είναι πιο απλά στη σχέση απ’ ότι οι γυναίκες τα φανταζόμαστε. Η υπερανάλυση διαφόρων θεμάτων τους κουράζει απίστευτα αφού όλες αυτές οι σκέψεις που τους δημιουργούμε άλλοτε τους μπερδεύουν και άλλοτε τους εκνευρίζουν. Δεν είναι παράξενο όταν οι γυναίκες αρχίζουμε να αναλύουμε να έρχεται η στιγμή που μόνο το σώμα τους βρίσκεται εκεί! Ένας άντρας στη σχέση δύσκολα θα ανεχτεί την υπερανάλυση ξανά και ξανά. Αργά ή γρήγορα θα δούμε την δυσαρέσκειά του, αν όχι από την πρώτη στιγμή.
11) Να μπορούμε να τους «ρίξουμε»

Κάτι ακόμα που θέλουν οι άντρες στη σχέση, που ίσως αρχικά σας φανεί περίεργο, είναι να έχουμε τον τρόπο μας να τους «ρίχνουμε» Για όσες δεν καταλάβατε τι ακριβώς εννοούμε, θα προσπαθήσουμε να σας το κάνουμε λίγο πιο απλό. Όταν ένας άντρας είναι εκνευρισμένος, αγχωμένος, νευριασμένος μαζί μας, πιεσμένος, θα ήθελε πάρα πολύ να μπορούμε να τον κάνουμε να ασχοληθεί μαζί μας με το ναζί μας και την γυναικεία τσαχπινιά μας. Ειδικότερα όταν του έχουμε προκαλέσει εμείς κάποιο από τα παραπάνω συναισθήματα. Με λίγα λόγια να μπορούμε να τους «καταφέρουμε»!
12) Να κρατάμε τις ισορροπίες στις εντάσεις

Αν ρωτούσατε έναν άντρα τι θα ήθελε από την σύντροφό του σε περίπτωση που δημιουργηθεί κάποια ένταση, θα σας απαντήσει να αναλάβει τον ρόλο του πυροσβέστη! Θεωρούν ότι οι γυναίκες μπορούμε να φανούμε πιο ψύχραιμες και να ισορροπήσουμε λίγο την κατάσταση. Αυτό ίσως έχει να κάνει και τον παρορμητισμό τους. Σε μία σχέση λοιπόν θέλουν να δουν στην σύντροφό τους να μπορεί να ηρεμήσει τα πνεύματα και να ξέρει που να το σταματήσει για να περάσει η κακιά στιγμή. Ουσιαστικά, αν το δούμε λίγο βαθύτερα θεωρούν πως οι γυναίκες μπορούμε να φέρουμε πιο εύκολα σε ισορροπία το συναίσθημα με το μυαλό για να αντιδράσουμε πιο λογικά σε κάποιες έντονες καταστάσεις.
13) Να μην γκρινιάζουμε όταν ξεχνούν τις «λεπτομέρειες»

Κάτι που αγχώνει ορισμένες φορές τους άντρες και δεν ξέρουν αν κάποια σχέση τους ταιριάζει, είναι η σημασία που δίνουμε οι γυναίκες στις λεπτομέρειες. Πώς αισθάνεται μία γυναίκα όταν ο σύντροφός της ξεχνάει την μέρα που αποφάσισαν να είναι μαζί; Πώς νιώθουμε αν ξεχάσει τα γενέθλιά μας; Μπορεί για εμάς τις γυναίκες να είναι πολύ σημαντικά , αλλά ένας άντρας δεν είναι παράξενο να τα ξεχάσει. Τότε οι γυναίκες αρχίζουμε να κάνουμε δεύτερες σκέψεις σχετικά με τα συναισθήματά του ενώ για έναν δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Θα ήθελαν πολύ να είμαστε πιο χαλαρές όπως αυτοί, πλην κάποιων εξαιρέσεων και να μην γκρινιάζουμε αν για κάποιον λόγο τα ξεχάσουν.
14) Να αφήνουμε τη σχέση να εξελιχθεί σιγά-σιγά

Τέλος, ένας άντρας συνήθως δεν βιάζεται να δει τις εξελίξεις στη σχέση του. Δηλαδή, αφήνουν τα πράγματα να προχωρούν σιγά – σιγά μόνα τους. Οι γυναίκες όμως μερικές φορές μετράμε τον χρόνο που περνάει και βάζουμε κουτάκια για το τι θα γίνει σε ποια περίοδο. Για παράδειγμα, είμαστε δυο χρόνια μαζί οπότε πρέπει να μιλήσουμε για κάτι πιο σοβαρό ή είμαστε μαζί έναν χρόνο και καλό είναι να συγκατοικήσουμε και άλλα παρόμοια. Μπορεί να είναι για πολλές από εμάς άκρως φυσιολογικές σκέψεις αλλά ένας άντρας προτιμάς την σχέση που εξελίσσεται σιγά – σιγά χωρίς πολλά κουτάκια και συγκεκριμένα περιθώρια χρόνου.