9.6.25

ΔΙΑΚΡΙΣΗ του εικαστικού Γιώργου Βροντινού στον διαγωνισμό “Comme des chefs 2025”

Grand concours “Comme des chefs 2025” - pour une gastronomie méditerranéenne créative et durable
Sujet: “La meilleure recette méditerranéenne en 2050” Διαγωνισμός “Comme des chefs 2025” - για μια δημιουργική & βιώσιμη μεσογειακή γαστρονομία
Θέμα: “Η καλύτερη μεσογειακή συνταγή του 2050”
Υπό την Αιγίδα :
Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού - Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής
Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης  
Η συμμετοχή μου στον διαγωνισμό, που διοργανώθηκε από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τα Γαλλικά Ινστιτούτα της Ιταλίας, ήταν μια μοναδική διαδρομή γεμάτη δημιουργικότητα, τέχνη και καινοτομία. Είχα την τιμή να συμβάλω με τη δημιουργία ενός φουτουριστικού dessous-de-plat (σουπλά) – ένα έργο ζωγραφικής που φέρει τη γραφή Braille και ενσωματωμένους σπόρους που στόχο είχε να αναδείξει και να τιμήσει τη γαστρονομία του μέλλοντος. 
Οι μαθητές της Σχολής, με την αφοσίωση τους¸ έδωσαν ζωή στο πιάτο, συνέθεσαν μια γεύση λαμβάνοντας υπόψη τα ζητήματα βιωσιμότητας στην περιοχή της Μεσογείου και με γνώμονα την ορθολογική χρήση των πόρων, προήγαγαν την επιλογή τοπικών και εποχιακών συστατικών, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον.
Με υπερηφάνεια ανακοινώνω ότι κατακτήθηκε η 6η θέση και η δημιουργία των σπουδαστών καταγράφηκε στο βιβλίο συνταγών “Comme des chefs 2025” στη Γαλλία – ένα σπουδαίο βήμα για όλους όσους πιστεύουν στη δύναμη της μαγειρικής τέχνης και της γαστρονομικής εξέλιξης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διοργανωτές, στους συνεργάτες, στη σχολή και σε όλους όσοι στήριξαν αυτή την προσπάθεια! 
Συνεχίστε να δημιουργείτε, να εμπνέετε, να φαντάζεστε το μέλλον της γαστρονομίας με πάθος!
Ευχαριστώ για αυτή την αξέχαστη εμπειρία!