Υπάρχει κάτι ενδιαφέρον εδώ.
Παρατηρείς ότι κάτω από τον καθρέφτη υπάρχουν μερικά μπουκάλια κρασί και σαμπάνια και κάτι αστεία πράγματα όπως crème de menthe.
Μετά παρατηρείς οτι είναι καλυμμένα με σκόνη. Είναι εκεί μόνο για επίδειξη.
Κανείς δεν τα παραγγέλνει ποτέ, και αν κάποιος, ειδικά ένας ξένος, το έκανε, θα είχε μεγάλο πρόβλημα με τους άλλους πελάτες.
Τα μόνα καθωσπρέπει δύο ποτά που μπορείς να αγοράσεις είναι το ουίσκι και η μπίρα.
Και ειλικρινά, η μπίρα είναι πολύ αμφισβητήσιμη. Παραγγέλνεις λοιπόν ένα ουίσκι για σένα κι ένα για τον τύπο που στέκεται δίπλα σου.
Αυτό είναι κανόνας. Δεν έχει σημασία που δεν έχεις συναντήσει τον τύπο ποτέ πριν.
Πρέπει πάντα να αγοράζεις ένα έξτρα ποτό στον πρώτο γύρο.
Θα ισοφαρίσεις αργότερα, όταν ένας άλλος νεοφερμένος αγοράσει ένα για σένα.
Και το μόνο πράγμα που είναι χειρότερο από τον να μην αγοράσεις ένα ποτό είναι να μη δεχθείς ένα ποτό, διότι τότε μπορεί να βρεθείς δαρμένος ή και χειρότερα".
"Σύντομη Ιστορία της Μέθης", Mark Forsyth, Εκδόσεις ΠΟΤΑΜΟΣ / POTAMOS Publishers, 2019.