29.9.24

ΝΕΝΑ ΜΕΙΜAΡΗ -ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ εφ΄όλης της ύλης στο OlymposVoice . "Στη ζωή δεν είναι οι περιουσίες που μας κάνουν ευτυχισμένους αλλά οι στιγμές που ζούμε με τους αγαπημένους μας"


Η κ. Νένα Μεϊμάρη γεννήθηκε στην Κατερίνη. Μετά την αποφοίτησή της από το Γυμνάσιο, μετακόμισε στη Βοστώνη για σπουδές.
Πτυχιούχος της Γαλλικής Λογοτεχνίας στο Emmanuel College και στη συνέχεια απόφοιτος του Boston College με μεταπτυχιακό επίσης στη Γαλλική Λογοτεχνία.
Από το UMass BOSTON αποφοίτησε με μεταπτυχιακό στη Διδασκαλία της Αγγλικής ως δεύτερης γλώσσας.
Έχει πάρει υποτροφίες για σπουδές στη Γαλλία και στην Ιαπωνία. Εργάστηκε ως καθηγήτρια  (22 χρόνια) σε δημόσια σχολεία της Βοστώνης.
Έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, της αρέσουν τα ταξίδια, να διαβάζει και να ακούει μουσική, ιδιαίτερα Jazz.
Από το 2003 που επέστρεψε στην Κατερίνη,  ασχολείται με την αρθρογραφία και τον εθελοντισμό. 
 Η αγάπη της για το βιβλίο δεν έχει τέλος τόσο που της έχει γίνει εθισμός. 
Ο ξαφνικός θάνατος του συζύγου της, άλλαξε τη ζωή της. Υπέστη ένα τεράστιο σοκ και μία απώλεια που τη "μετέφερε σε άλλο πλανήτη, τον πλανήτη χωρίς όνομα", όπως λέει. 
Βρήκε καταφύγιο στο blog που δημιούργησε «Είμαι Χήρα – Έχω Φωνή».
Στα 68 της χρόνια έχει μάθει ότι "τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τη ζωή που κυλάει στις φλέβες μας". 
Το blog και τα δυο πρώτα της βιβλία, ήταν αποτέλεσμα της ανάγκης να «γράφουμε», γιατί «τα γραπτά μας έχουν μηνύματα που θέλουμε να μοιραστούμε με τους φίλους μας».
Θα ήθελε να βγει για φαγητό με την Κάμαλα 
Χάρις και να της πει ότι τη θαυμάζει γιατί "έχει fearless spirit και δεν φοβάται να τα βάλει με ισχυρές κοινωνικές δυνάμεις". Θα ήθελε επίσης να πει στον Δήμαρχο της Κατερίνης ότι κατανοεί πόσο δύσκολο έργο έχει μπροστά του αλλά "πρέπει να βρει λύσεις με τα σοβαρά θέματα που παλεύουμε χρόνια τώρα".
Η Νένα Μαϊμάρη, πιστεύει ότι στη ζωή δεν είναι οι περιουσίες που μας κάνουν ευτυχισμένους αλλά οι στιγμές που ζούμε με τους αγαπημένους μας, η χαρά που νιώθουμε μαζί τους, οι εμπειρίες που ζούμε και μοιραζόμαστε μαζί.
Επιμέλεια:
Θεοχάρης Μπικηρόπουλος
Συγγραφέας -Blogger

Ιωάννης Ντούμος: Η Κατερίνη ξέρει να τιμά τα παιδιά της! ΦΩΤΟ

 Σε μία λιτή εκδήλωση κατά την έναρξη της αποψινής προγραμματισμένης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης, ο Δήμαρχος,