29.5.24

Conference League, Ολυμπιακός- Φιορεντίνα. Φρούριο η Αθήνα για τον τελικό

Σε «φρούριο» έχει μετατραπεί η Νέα Φιλαδέλφεια, όπου θα διεξαχθεί σήμερα ο μεγάλος τελικός ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Φιορεντίνα στο πλαίσιο του Conference League, ενώ παράλληλα, θα υπάρξουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.Ραντεβού με την ιστορία. Μια φράση που συνηθίζεται να χρησιμοποιείται έντονα σε μεγάλα ματς, αλλά αυτή τη φορά είναι πιο ακριβής από ποτέ.
Είναι σπάνιο εν έτει 2024, μια ομάδα με 99 χρόνια ιστορίας να παίζει το σημαντικότερο παιχνίδι που έχει δώσει ποτέ. Επί ελληνικού εδάφους, όπως έχουν συμβεί οι περισσότερες μεγάλες «πρώτες φορές». Στιγμές όπως το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο σε συλλογικό επίπεδο (ΑΕΚ, 1968), ή το πρώτο ευρωπαϊκό εθνικής ομάδας (ΣΕΦ, 1987).

Ο Ολυμπιακός, αντιμετωπίζει το βράδυ της Τετάρτης στις 22:00 την Φιορεντίνα στην OPAP Arena. Στον τελικό του Conference League. Στον τελικό μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης με στόχο να φέρει τον πρώτο συλλογικό τίτλο της Ελλάδας στο ποδόσφαιρο.
Περισσότερα από 50 χρόνια πριν, ο Παναθηναϊκός, σε μια άλλη εποχή έφτασε μια ανάσα από το να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης χάνοντας από τον Άγιαξ στον τελικό του Κυπέλλου πρωταθλητριών.