29.5.24

ΕΙΡΗΝΗ ΜΗΤΟΥΔΗ *: Συμβουλές για μια πετυχημένη ανακαίνιση....[φωτο]

ΕΙΡΗΝΗ ΜΗΤΟΥΔΗ:
"Για να γίνει πετυχημένη μια ανακαίνιση συζητάς με τον πελάτη, για να δεις τις ανάγκες, τις συνήθειες, τα θέλω του, τις επιθυμίες καθώς και τον τρόπο εργασίας του αν πρόκειται

  για επαγγελματικό χώρο. Αυτή η επαφή είναι πλήρως "εξιχνιαστική" για να μπορέσουμε να αποδώσουμε και να δημιουργήσουμε έναν χώρο αποκλειστικά για τον άνθρωπο που θα ζήσει ή θα δουλέψει μέσα σε αυτόν.

Ακολουθεί αυτοψία και λεπτομερής αποτύπωση του χώρου, μετά ο σχεδιασμός, κατόψεις, όψεις ηλεκτρολογικά, υδραυλικά καθώς και προοπτικά σχέδια στα οποία φαίνεται πλέον πως θα γίνει ο χώρος μετά την κατασκευή του. Ακολουθεί προ-κοστολόγηση βάση σχεδίων και η οργάνωση για την κατασκευή. Έρευνα αγοράς για την καλύτερη ποιότητα και τις καλύτερες τιμές, συντονισμός συνεργείων, χρονοδιάγραμμα κατασκευών και παράδοση του έργου...Είμαι πολύ χαρούμενη όταν οι πελάτες μου, βλέποντας το αποτέλεσμα ενθουσιάζονται και χαίρονται. Χαίρομαι δε ακόμη περισσότερο που σε αυτά τα 25 χρόνια, υπάρχουν πελάτες που μου εμπιστεύτηκαν τη 2η και την 3η ανακαίνισή των επιχειρήσεων και των σπιτιών τους. Αυτό είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή για τη δουλειά μου..."

"Η σωστή εκμετάλλευση των τετραγωνικών του χώρου είναι προς όφελος των αναγκών του πελάτη. Απαιτείται σχεδιασμός, που να είναι και λειτουργικός και καλαίσθητος και πρακτικός".


"Ο διακοσμητής μπορεί να επέμβει σε κάθε χώρο. Αναλαμβάνοντας την εκπόνηση του έργου υπάρχουν πολλά οφέλη. Καταρχήν υπάρχει μια εφ´ όλης της ύλης μελέτη όπου καθοδηγούμενος αποφεύγει ο πελάτης το χάσιμο του χρόνου σε ατέλειωτες έρευνες αγοράς, επίσης αποφεύγονται λάθη είτε στην επιλογή υλικών είτε κατασκευαστικά και εφόσον υπάρχει σωστή οργάνωση με χρονοδιάγραμμα δεν αργεί η υλοποίηση του."





ΕΙΡΗΝΗ ΜΗΤΟΥΔΗ:
"Ασχολούμαι με την αρχιτεκτονική διακόσμηση εσωτερικών χώρων 25 χρόνια, είναι μια δουλειά που την λατρεύω σε όλες τις εκφάνσεις της.
Η διακόσμηση είναι τόσο περίπλοκη ως έννοια όσο και ως επάγγελμα. Εγώ την παρομοιάζω σαν έναν ζωντανό οργανισμό που εξελίσσεται και επαναπροσδιορίζεται ανάλογα με τις ανάγκες της ζωής του ανθρώπου. "
   











  






* Η Ειρήνη Μητούδη
είναι διακοσμήτρια, εικαστικός και ιδιοκτήτρια της ARD.
Με προϋπηρεσία 25 ετών, δραστηριοποιείται στις ανακαινίσεις επαγγελματικών χώρων, καταστημάτων, κατοικιών, γραφείων, με λεπτομερή σχεδιασμό ειδικών κατασκευών και υλοποίηση τους από εξειδικευμένα συνεργεία της.