25.10.24

Οι προτάσεις για την ανάδειξη του Ολύμπου βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης του Σπύρου Κουλκουδίνα με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη

Ουσιαστική και εξίσου εποικοδομητική συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ανάδειξη και προβολή του τουριστικού μας προϊόντος, είχε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας –Πολωνίας, Βουλευτής Πιερίας Σπύρος Κουλκουδίνας.

Ιδιαίτερο υπήρξε το ενδιαφέρον της Υπουργού Τουρισμού για τις προτάσεις που κατέθεσαν οι φορείς της Πιερίας στην πρόσφατη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της Βουλής για τον Όλυμπο όσο και για την πρόταση που έχει ήδη καταθέσει ο κ. Κουλκουδίνας για την ανάδειξη και αξιοποίηση του Ολύμπου.

Ο κ. Κουλκουδίνας ενημέρωσε την κ. Κεφαλογιάννη και για την πρόσφατη επίσκεψη των μελών της Ομάδας Φιλίας στην Βαρσοβία, στις επαφές και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για την συνεργασία των δυο χωρών στους τομείς του αθλητισμού αλλά και του τουρισμού.

Η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε από την πλευρά της ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η στελέχωση του Γραφείου του ΕΟΤ στην Πολωνία που αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική και αναπτυσσόμενη τουριστική αγορά, ενώ τόνισε πως το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ προετοιμάζουν την δυναμική παρουσία της Ελλάδας στην Τουριστική Έκθεση της Βαρσοβίας WARSAW 2024 ( 21-23/11/2024).

Η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που δίνει η κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Τουρισμού στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη, ιδιαίτερα δε, όταν αυτή συνδέεται με το πανίσχυρο και διεθνώς αναγνωρίσιμο brand name του Ολύμπου.